10 начина да промените живота си към по-добро

Смятате, че са необходими сериозни усилия, за да промените живота си? Помислете пак.

1. Започнете от края
Коя е най-налудничавата ви мечта? Може би не е толкова луда като колонизирането на Марс, но трябва да я усещате като същинска промяна. Започнете от тук и работете отзад напред. Идентифицирайте десетте стъпки, които ще ви изведат до целта.

2. Протегнете се
Независимо колко талантливи или устроумни сте, съществува по-голяма вероятност да осъществите промяната в живота си с чужда помощ. Ако сами се борите с обстоятелствата, поискайте услуга. Протегнете ръка.

3. Погледнете навътре

Ако настоящата ви ситуация ви обърква и парализира, предприемете пътешествие навътре към себе си. Наистина ли нещата са толкова зле?

4. Преследвайте страстта
Ако работата ви не е свързана с проекти, които наистина ви вълнуват, направете стъпка назад и очертайте дейностите, които са свързани с нещата, които искате да бъдат част от живота ви.

5. Хранете се с информация
Компаниите, които произвеждат храна, могат да бъдат доста тактически примамливи, влагайки в продуктите си нездравословни съставки. За да бъдете успешни, важно е да сте жизнени. Обърнете внимание на тялото си.

6. Отворете се
Когато предстои голяма промяна, тенденцията е да се съпротивляваме. Отпуснете се, отворете сетивата си за нови възможности. Докато пишете в дневника си, очертайте кои са ползите от промяната.

7. Освободете се от товара
Когато не пускаме миналите разочарования и сърдечни болки, това не ни помага. Този уикенд посетете местата, които ви навяват лоши спомени. След това трансформирайте настройката си към по-добро бъдеще.

8. Изговорете нещата
Нашите отношения ни определят. Приятелства, семейни връзки и романтични партньори – те са истиският източник на щастие. Ако нещо се е „счупило“ в миналото, въоръжете се със смелост и направете вие първата крачка.

9. Покажете подкрепа
Хвърлете поглед на задачите на колегата. Дали не може да му помогнете по някакъв начин?

10. Направете днешния ден точният ден
Ако искате нещо по-голямо за себе си, не отлагайте стартирането на плановете за по-добро време. Още тази вечер нахвърляйте новите си ежедневни задачи. Започнете да живеете новия си живот на мига.
 

Източник: profit.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини