От Харвард за кокосовото масло: Това е отрова!

Кокосовото масло става все по-популярно в последните години. Много знаменитости го използват за по-сияйна кожа и лекуване на белези. Но все още продължава и дебатът дали то действително е толкова полезно, защото е и сред топ хранителните продукти в днешно време.

През 2017 г. от Американската сърдечна асоциация коментираха, че все пак маслото е пълно с наситени мазнини, а ако се поемат много такива храни, се увеличава риска от сърдечни заболявания.

По време на лекция във Фрайбургския университет в Германия, професор от "Харвард" потвърди, че кокосово масло има репутация на здравословен продукт, но консумацията му води до рискове. Проф. Карин Мишелс каза, че това е "една от най-лошите храни, които може да ядете" и нарече кокосовото масло "чиста отрова", пишат от Business Insider. Тя посочи, че няма проучвания, които да доказват, че то носи ползи за здравето. "Наситените мазнини могат да запушат артериите", обясни Мишелс.

Марк Хаймън, медицински директор в клиника в САЩ, пък продължава да твърди, че маслото от кокос е полезно, тъй като балансира хормоните и помага за изгаряне на мазнини.

 

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини