Два български електромобила

Изображение 1 от 3

    Двата български електромобила L-city и SIN S1 бяха наскоро представени със зрелищно светлинно шоу в НДК и под звуците на автентични български гайди. Пилотите Иван Влъчков и Константин Маршавелов лично повозиха желаещите да се запознаят отблизо с автомобилите.

    Собственикът и основател на SIN CARS Росен Даскалов представи най-новите проекти на компанията – шосейна версия на първи български електрически автомобил SIN S1 и концепция за мултифункционален и компактен електромобил L City, който е планиран да се произвежда на родна земя и да се изнася в чужбина. На събитието, което се проведе в НДК, присъстваха представители на правителството, депутати, бизнесмени, приятели и почитатели на СИН КАРС. 

    SIN S1 е революционен и многофункционален автомобил със състезателна и улична версия, който може да бъде персонално проектиран от бъдещия си собственик. Започвайки с избора на шаси, можете да го проектирате, както като открит кабриолет, така и като напълно оборудвано затворено купе с климатик, електрически прозорци и изискан интериор, който да отговаря и на най-взискателните водачи. Можете да изберете и комбинация между двете. Вие решавате какви да бъдат характеристиките на колата, нивото на комфорт и стила на екстериора.

    Също така можете да избирате между три типа задвижване на S1 – двигател с вътрешно горене в два варианта: 2,3 литра eco boost, 310 к.с. или 3,5 литра, 365 к.с., задвижване с Plug-in хибридна система или напълно електрически автомобил със 120 волтова батерия със стартова мощност 24kW/h и 120 к.с. на електрическия мотор, което дава 200км пробег за едно зареждане. Вие избирате стила на купето, като стартирате от отворен тип спортна кола, към която можете да добавяте компоненти и да ”затворите” купето. Модулният дизайн ви позволява да актуализирате или да променяте дизайна на Вашия S1 за целия срок на експлоатация на автомобила.

    L-city e мултифункционална платформа, над която може да се надграждат различни варианти, съобразно нуждите на използване. Конструкцията ще позволява във всеки един момент да бъде надграждана спрямо нуждите на различните клиенти. Използването на стандартно управление с волан, педали и седалка ще бъде предвидено да бъде заменено лесно с електрохидравлична система за управление и спиране. Пълната автоматизация на контролните елементи ще позволява лесното надграждане на самоуправляващо се превозно средство.

    Първи етап ще бъде произвеждането на автомобилите основно като транспортни с максимум 2 места в категория L6-E и L7-Е, които позволяват лесна хомологация и регистрация за движение в Европа. Скоростите за предвижване ще бъдат, съответно, лесно регулируеми, като не се предвиждат скорости по-големи от 70 км./ч. Колкото до структурата на шасито на автомобила, то е аналог на електрическите автобуси на компанията BYD.

    Източник: auto.offnews.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини