Общината кандидатства по три европрограми за заетост, търсят се желаещите за обявените позиции

Община Асеновград кандидатства към Агенцията по заетостта по програми, финансирани от ОП „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирани от ЕС чрез Европейския социален фонд.

Първата е „Обучения и заетост за младите хора” за младежи до 29 г., регистрирани в Бюрото по труда и притежаващи експертно решение на ТЕЛК с право на работа. Местата по нея са за „технически изпълнител” и „работник поддръжка”. Изискването за "технически изпълнител" е диплом за завършено средно образование, а за "работник по поддръжка" няма такова. Срокът на програмата е 24 месеца, работното време е 8 часа, възнаграждението е на базата на минималната работна заплата.

Втората програма е „Обучения и заетост”. Тя е за хора с увреждания, притежаващи експертно решение на ТЕЛК и регистрирани в Бюрото по труда, които са над 29 г. и е за длъжностите „работник поддръжка” и „озеленител”. Срокът на програмата 24 месеца, работно време също е 8 часа, а възнаграждението отново е на база минималната работна заплата. Изисквания за заемане на длъжностите няма.

Третата програма е „Активиране на неактивни лица“. Длъжността тук е „организатор на обществено полезен труд”. Изискването е завършено средно образование. Срокът на договора е 24 месеца, работно време 8 часа, възнаграждението - на базата на минималната работна заплата.

Желаещите да кандидатстват по обявените позиции трябва да посетят Бюрото по труда, както и към младежкия медиатор на ул. „Цар Иван Асен II” № 9А, ет. 1, стая 1.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини