Най-полезните ястия по света

Всяка култура разполага със специфични за нея храни. Те освен божествено вкусни, могат да бъдат и много полезни. Ето няколко такива ястия от световната кухня:

Испания

Що се отнася до вечерното похапване, испанците избягват да поемат огромни количества храна. Вместо това се наслаждават на малки ястия, наречени тапас. Те могат да се сравняват с мезетата, които ние ценим в България. Испанската вечеря се състои от по няколко хапки от всяко ястие, като разнообразието от храни и вкусове задоволява напълно и апетита ни за нещо вкусно.

Италия

Италианците си падат по салати и задушени зеленчуци, задължително осолени с морска сол. Тя се различава от трапезната, тъй като съдържа много повече полезни за организма ни вещества. И двата вида сол съдържат еднакво количество натрий, но с по-малко количество от морската сол ще получим същия силен вкус като с по-голямо количество от другата сол.

Близкият Изток и Индия

Ако все пак искате да намалите приема на натрий, на помощ ще ви дойдат ароматните ястия от Близкия Изток. По тези места се консумират ястия като ориз, кускус, агнешко и пилешко. Те обаче са подправени с кимион, куркума, кориандър, смрадлика, канела и солта става почти напълно излишна.

Япония

 


Много японски ястия се приготвят изцяло в бамбукови кошници за готвене на пара. Това е бърз и лесен начин за готвене, който освен това прави хранителните вещества по-лесни за усвояване от стомаха и червата.Така се запазва натуралния вкус на продуктите .

Африка

Характерни за африканските народи са пълнозърнестите храни. Например яхния с богат сос, сервирана върху ориз или салата от пшенични зърна, накълцани домати и краставици, магданоз, лимонов сок и зехтин. Тези храни са ценни, защото са диетични, но пък засищат глада за по-дълго време.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини