11 °C

Завод за фарове търси работна ръка, инженери и партньорски фирми

Одело Фарба – завод за фарове на „Мерцедес“ край Пловдив, набира персонал – хора с технически умения. Турската компания търси инженери и за развоен център в София.  

С високо заплащане, безплатна храна и транспорт, обучения в чужбина и израстване в кариерата, привличат от „Одело Фарба България“ различни специалисти и работници производство. Турската компания, която строи високотехнологичен завод за фарове на Мерцедес в зона Куклен, част от Тракия икономическа зона, стартира кампания за набиране на персонал. От „Сиенит строителна група“, изпълнител на обекта, уточниха, че в момента извършват грубия строеж и вдигат конструкцията.  

„По предварителни разчети през януари 2019 г. трябва да внесем машините и производствената техника и да започнем нейното инсталирането в завода. Затова първо търсим електротехници и механици, които да изпратим на обучение в Турция“, обясни за медиите Десислава Николова, мениджър „Човешки ресурси“ на „одело Фарба България“. Оборудването не е специфично за България и е необходимо специалистите да преминат обучение за неговото монтиране и настройване. Кандидатстващите за работа трябва да имат средно образование, висока грамотност и силно развито логическо мислене, уточни г-жа Николова.   

Фирмата започна да набира и процесни инженери, както квалифицирани работници за производството със средно образование и технически умения. Работата, която изисква прецизност, е подходяща и за жени, допълва Десислава Николова. Производството не е конвейерно, а е с поточни линии. Очакваният брой служители до края на 2019 е 140. През 2023 наетите лица ще стигнат 400.  

От „Одело Фарба България“ набират персонал и за складовото стопанство – мотокаристи и електрокаристи и всички специалисти, свързани с логистика. Компанията има намерение да направи логистичен хъб в България. „Тук ще се внасят продуктите от завода ни в Китай и ще ги дистрибутираме до клиентите в Европа“, посочи г-жа Николова. Тя допълни, че ще са необходими и специалисти със средно образование за отдел „Качество“ в завода. Желаещите може да се свържат с фирмата чрез jobs. bg, по имейл desislava. nikolova@bg. odelofarba.com и тел.: 0882 550 164.  

Фаровете се променят много динамично. Затова турската компания създава развоен център в София. R&D звеното се нуждае до края на 2018 г. от 15 CAD дизайнери (конструктори) / машинни инженери. Това ще бъде третото развойно звено на фирмата след тези в Германия и Турция.

„Търсим не само персонал, но и фирми, които предлагат услуги като транспорт, храна, медицинско обслужване и др. “, допълва HR мениджърът. Тя подчертава, че „одело Фарба“ е компания, ориентирана към човека – всеки служител да работи в добър психоклимат, да е мотивиран, за да произведе качествен продукт. Турският холдинг идва с намерението да пренесе най-добрите световни практики в производството на светлини и сме горди от факта, че в нашите заводи процентът на доброволно напускащите в годишен размер клони към нула, което е показател за отличната работна среда и фирмена култура. “


1 коментар

 • 1
  78
  7878
  4 0
  08:13, 12-09-2018
  Това добре, ама този сайт не беше ли новинарски? Защо новинки по икиндия?


Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Asenovgrad.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 20.04.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини