Димитровград с нов център за 5 млн.лв.

Изображение 1 от 3

    Обновеният център на Димитровград беше открит тържествено днес.

    Реконструкцията, която продължи 2 години, струва 5, 185 млн.лв. 4, 4 млн. лв. са осигурени от Европейския фонд за регионално развитие, а останалото финансиране е по ОП „Региони в растеж“

    «Дейностите, които бяха извършени в този период подобриха значително градската среда», каза на заключителната пресконференция днес ръководителят на проекта Тихомир Гочев.

    Той отчете резултатите от свършеното и благодари на целия екип от специалисти и експерти, кито работиха по обновяването на пешеходната зона по бул. ”България” , която обхваща 32 280кв.м.

    След ремонта в сърцето на града вече е осигурена интегрирана за хората в неравностойно положение среда. Цялостно почистени и възстановени са колонадите и са поставени нови осветителни тела.Ландшафните решения създават нов облик на централната градска част. Зелените площи са обогатени с нови дървесни видове, храсти и цветя, които в допълнение с новото декоративно парково осветление създават уютна среда за отдих и почивка. Поддържането на зелените пространства е решено с автоматична система за капково напояване.

    Най-впечатляващ е площад “Поезия”, където пространството около шадравана е реорганизирано в посока на оживлението на центъра. Именно там беше направено и символичното рязане на лента днес за официалнот откриване на обновената централна част. Пред събралото се множество председателят на Общинския съвет в Гергана Кръстева посочи, че времето ще направи още по-красив центъра.

    Заместник-кметът на Димитровград Яшо Минков пък подчерта на финалната отчетна пресконференция, че реализирането на проекта е с важно обществено значение, даден е нов облик, а в същото време е съхранена и уникалността на градския център, който е част от Културния маршрут към Съвета на Европа „Атриум – архитектура на тоталитарните режими на 20 век в Европейската градска памет”.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      ??
      ???
      29 -1
      14:58, 14 сеп 2018
      Къде ги похарчихте тея 5 млн. бе боклуци крадливи
    • 2
      Го
      Гочо
      29 -1
      15:15, 14 сеп 2018

      "РЕМОНТА" беше за има няма 6 месеца и не им трябваше повече за за бетонни пейки, закърпена настилка, много лампи, измити колони и малко разширен фонтан с лампички. Оооооо и камери колкото в биг брадър за да гледа кмета как си купуваме банички. Имам въпрос към кмета (не че очаквам отговор) колко пари се наложи да върнем и от къде излязоха те, колко пари от бюджета на общината излязоха за тази имитация на рекострукция и къде потънаха пърите от беззумните надценки на всичко?

    • 3
      Ди
      Диан
      26 -1
      15:36, 14 сеп 2018
      Поддържането на зелените пространства е решено с автоматична система за капково напояване......., което така и не заработи и пускат водоноските да поливат и да трошат плочките. И за всичко това 5 милиона...... пладнешки обир.
    • 4
      Да
      Дада
      10 -2
      15:51, 14 сеп 2018
      Викнете пак Мая Манолова
      • Ди
        Диан
        7 -2
        15:57, 14 сеп 2018
        Хахахх :)
    • 5
      Яз
      яз
      23 -1
      17:27, 14 сеп 2018
      Козметичен ремонт за 5 и кусур млн. лева - това е този ремонт! Срам сте господа! Най- грозните и нефункционални пейки в света! Тук - там сменени плочки и пей сърце за тези които................................!!!!!!!!!!!!!!!!!! И после решили и лентички да режат!!!!!!
    • 6
      12
      123
      17 -2
      20:17, 14 сеп 2018
      Важното е че Тихомирчо скочи с Таурег след ремонта!!!
    • 7
      Ле
      Лени
      15 -1
      23:11, 14 сеп 2018

      Поредната безнаказана кражба за милиони на това управление!!!

    • 8
      Ga
      gasho-basho
      5 -1
      21:20, 16 сеп 2018
      ами тоя яшо минков ..беше зам кмет и през далечната 1994. смятай. къде го намериха тоа гъзолизец
    • 9
      Ра
      Работодател
      5 -1
      23:09, 16 сеп 2018
      Тотални некадърници , кадърни са само когато държавата , община или някоя друга институция финансирана от държавата им осигурява работа.
    Последни новини