Засега няма арести от "Везувий" и "Бест"

Към момента няма задържани лица във връзка с операцията от тази сутрин на спецпрокуратурата.
 
Това заяви обяви заместник-главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг, посветен на поредната разбита незаконна фабрика за цигари.
 
В момента продължават претърсванията на адреси и една част от собствениците присъстват на тях. След приключване на действията ще се направи преценка дали някои от лицата ще бъдат задържани.
 
Претърсват и собственици на заведенията "Везувий" и "Сръбски ресторант Бест"
 
Претърсват се предимно домашни адреси и офиси, но и ресторанти. Собствениците на ресторантите не присъстват по време на претърсванията.
 
Припомняме, тази сутрин бе съобщено, че след като полицията удари незаконни фабрики за производство на цигари и пране на пари в Дупница, Горна Оряховица и Тутракан в края на август месец, се претърсват и офисите на дружества в София, които стопанисват заведенията "Везувий" и сръбскиия ресторант "Бест", който е наследник на "Кошарите".Гешев нито отрече, нито потвърди, че в ареста е един от собствениците на ресторантите и известна личност Евлоги Станоев - Голямата Бирма.
 
Иван Гешев информира, че от събраните до този момент данни незаконните фабрики за цигари са генерирали приход от над 10 милиона лева на месец.
 
Досъдебното производство е образувано от Окръжна прокуратура - Пловдив.Наблюдаващият прокурор по случая Милко Първанов припомни, че е открито голямо количество тютюн в незаконните фабрики за производството на цигари. Всичко зависи от приключването на действията по претърсванията, които продължават и в момента, уточни прокурорът. Проверяват се над 21 адреса, които са предмет на изследване по делото, обясни той, но не пожела да даде кои са уличените за престъплението.
 
Откритите четири фабрики на територията на страната се ръководят от лица, които не са сред задържаните първоначално от прокуратурата в Пловдив.Разбитата незаконна фабрика за цигари няма нищо общо с другата, разбита при операцията във "Винпром Карнобат" на Миню Стайков. Няма лица, които да ни интересуват и да са напуснали страната, увери зам.-главният прокурор.
 
Запитан какво се случва с разследването на семейство Арабаджиеви, Гешев отбеляза, че разследването тече с пълна пара, обявени са за държавно издирване, издирват се и от Интерпол, но според него те чакат и се укриват, за да видят какво ще се случи по-нататък с разследването."Те търсят всякакъв начин, за да си разрешат проблема", каза още той.
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини