Уникален концерт сътвориха Наско и приятели на татаревска сцена

    Уникален концерт с участието на класически, етно, джаз, поп и фолклорни изпълнители организира на сцената на татаревското читалище Наско Атанасов за поредна година.

    Преди 3 години той се завърна от Лос Анджелис, за да „Отключи“ сцената и оттогава всяко лято изненадва жителите на селото, гостите му и собствените си почитатели с уникални сценични изпълнения.

    Над 25 мизуканти пяха и свириха сред невероятния декор на Джерами Хауъл. Събитието беше открито от  местната фолклорна група на Татаревските баби, която постави началото и преди 3 години. А след това присъстващите се насладиха на уникални изпълнения, които звучат в големите зали по света, а билетите за тях струват десетки евра.

    С цигулка, глас и китара Константин Кучев и Георги Русев предложиха джазирана версия на „Седнало е Джоре дос“ и демонстрираха как с няколко подадени от публиката думи са в състояние да направят песен и да включат и присъстващите за секунди.

    Незабравимо изпълнение за маримба и глас сътвориха Василена Серафимова и Николета Николова. Тяхната интерпретация на „Калиманко, Денко ле“ взриви залата и последният присъстващ скептик осъзна, че случващото се е забележително събитие. А за да затвърди това усещане, Василена направи уникално шоу за маракаси и електронна музика.

    Кратък симфоничен концерт предложиха музиканти събрани от няколко оркестъра, които Наско шеговито нарече „Оркестър без име“, защото времето им за запознаване и общи репетиции е било една вечер. Те предложиха на публиката Сен Сан, Марин Голиминов, Августина Серафимова. А откъси от 4-те годишни времена на Вивалди прозвучаха като бис.

    Деница Караславова и Искрата придадоха модерно звучене. На сцената с китара се качи и Димитър Русев, който обезпечаваше звука на събитието. Представен от Наско като вдъхновител и пример, Русев е спътник на всички концерти „Отключено“.

    Общото изпълнение на Наско и приятели постави финал на концерта, но предизвика нестихващи аплодисменти, а най-често споменаваната дума след това беше „уникално“.

    След концерта Василена Серафимова сподели, че пътува  разстоянието от Париж до Татарево само за 3 дни по две причини  - уникалния начин по който са се запознали с Наско и защото тя като българка чувства необходимостта да дава от своята енергия на българската публика. Историята на запознанството им Наско разказа по време на концерта – в един и същи ден двамата независимо един от друг откриват видеа на другия във фейсбук. Наско е впечатлен от музиката ѝ, а тя от неговата отдаденост на идеята да вдъхне живот на старото татаревско читалище. Тя първа му пише, а той невярвайки какво се случва ѝ отговаря. Още тогава, преди 2 години решават, че тя ще гостува на тази сцена.

    Не по-малко впечатляващо е и запознанството му с Искрата – двамата пътува в самолет един до друг и… стават приятели. Искрата гостува за втори път и вчера дойде след ангажимента му да чисти България бТВ и след участието му на концерт. Със същата натоварена програма беше и Деница Караславова, която е един от първите изпълнители на сцената след възстановяването ѝ.

    Идвам защото харесвам това, което прави Наско и защото съм готов винаги да му помагам, сподели Димитър Русев и обеща да го прави докато може.

    А Наско Атанасов удовлетворен от случилото се вече мисли за следващата година, защото според него „Нивото трябва да става все по-високо.“

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Не
      Нели Атанасова
      9 0
      10:25, 17 сеп 2018
      Отключено
      На Наско
      Един човек усмивки подарява.
      Широко, пред отключени врати.
      Изкуството в приятелства пресътворява
      в Татарево да сме щастливи аз и ти.

      Един човек отключва постоянно.
      Отключва сцената, отключва радостта.
      „Отключено” е винаги загадка,
      но винаги си в плен на песента.

      Дали е лято или пък е есен
      в очакване селцето се стаява.
      В сноп от музика на нас поднесен
      един човек душата си раздава...
      16.09.2018 г. Н. Атанасова
    • 2
      Ге
      ГЕОРГИ ЗДРАВЧЕВ.
      7 0
      16:41, 17 сеп 2018
      Браво на това момче евала жив и здрав да си такива хора трябват на България и тя ще цъфти защото тука всичко става и го имаме но са го разтуряли а да го построиш на ново трябват доста години добре е че има като теб добри и щедри хора.Наско само така напред.
    • 3
      Pe
      Penka Ivanova
      8 0
      18:58, 17 сеп 2018
      Концерта беше невероятен! Не ми се вярваше , че това се случва в Татарево!!!! Браво Наско, бъди жив и здрав, хората са вдъхновени от твоя ентусиазъм!
    • 4
      Пр
      приятел
      4 0
      20:25, 18 сеп 2018
      В това затихващо село се случи нещо невероятно,нещо чисто БЪЛГАРСКО! Това младо момче носи духа и вдъхновението на будителите от времето на Пишурката,когато такива събития са били сензация и огромна емоция за участниците и зрителите.На този истински БЪЛГАРИН желая много здраве ,много истински приятели и да носи България винаги в сърцето си!
    • 5
      Де
      Дедовия aRg
      2 -3
      07:05, 20 сеп 2018
      Убеден съм,че татаревци като едни видни ценители на джаза,етното,попа и класиката са се наслаждавали на концерта . Със сигурност някои са получили културен шок
    • 6
      Па
      Патриот
      3 0
      07:23, 25 сеп 2018
      Ако хора като Наско бяха останали в България и отдали силите и енергията си за нейното развитие, много повече щеше да бъде постигнато. Но, дори и така - БРАВО, момче!!!
    Последни новини