Оставка, съд и смяна на системата поискаха протестиращи пред парламента

Хиляди протестиращи българи, част от които живеещи зад граница, се събраха пред сградата на Народното събрание, за да искат смяна на модела на управление.
 
Без напрежение и провокации започна протеста, придружаван с викове "Оставка" и "Мафия", освиркване и надути вувузели. Протестиращите развяват трибагреника.
 
Да си върнем нацията, призова един от протестиращите. Те се обявиха срещу начина на отдаване на концесии, срещу високите цени на тока, парното и водата.
 
Протестиращите искат промяна на Конституцията и смяна на модела на управление, като предлагат България да се управлява по швейцарския модел с референдуми.
 
Зад протеста стоят над 34 000 български граждани, живеещи в чужбина, обединени от групата във "Фейсбук", озаглавена "Против геноцида на Борисов и всички досегашни управляващи мафии". Една от водещите фигури на акцията е Емил Русанов, който е издател на "Будилник" в Лондон.Засилено е полицейското присъствие в центъра на София заради очаквани провокации. Такива към момента няма.
 
Заявката на сънародниците ни е за безсрочен протест за сваляне правителството на Бойко Борисов от власт и смяна на системата на управление.
 
Сънародниците ни зад граница протестират и пред българските посолства по света. Протестът ще продължи три дни. Следващият ще е на 26 септември пред централата на Европейската комисията в Брюксел, където протестиращите ще внесат петиция, в която описват тревожното състояние, в което се намира България.
 
След това ще има нови протести през около месец-два. Протестът е под наслов "Оставка, съд и смяна на системата". Организира се във "Фейсбук" и се финансира от платформа с дарения. Според организаторите на протеста на българския народ му е "обявена война от тази управляваща мафия".В един момент протестиращите се приближиха към сградата на законодателния орган. Йоло Денев, който подкрепя всяко гражданско недоволство, проби полицейския кордон и се просна на стълбите пред парламента. Движението по булеварда бе затворено.
 
По-късно множеството запя Химна. След това скандира "Убийци!", както и "Българи юнаци". Гордея се с вас, подчерта един от организаторите на протеста. Той обяви, че ако няма смяна на системата, нищо нямало да се промени.
 
Мария Габриел (българският еврокомисар, б.р.) е шефката на новото Гестапо, скочиха протестиращите. Той отправи специален призив към медиите да отразят протеста, без да прикриват истината. Събралите се заканиха още "Всеки ден ще е така до победата!", като в един момент този лозунг бе трансформиран на "Всеки ден ще е така до оставката!" Те рецитираха и стихове от българската революционна класика.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ми
    Мина
    5 -7
    17:31, 16 сеп 2018
    Тези умници имат ли представа как се управлява с референдуми и гражданско правителство? Не знаят ли,че имаме квартали , че и области,където думичката " референдум" нищо не им говори .Пък и сигурно няма да им плащат да гласуват. Ами ако на референдум някои части на страната поискат автономия?Искали да си върнат нацията.Те изоставили страната си заради едните пари , ще ми дават акъл отвън.Хората, които живеят тук, оцеляват с мижави пари,но работят ЗА страната си , те ще решават съдбата и.Те ще сменят управляващите,ако трябва , не разни платени льольовци , или йоловци.
  • 2
    Българите тук спят дълбок робски сън, спят и сънуват кючеци и чалгаджийки. В днешно време успяват необразованите, немислещите , бездуховните и неамбициозните хора, чийто мироглед стига до софрата и щракането с пръсти. Такъв затъпяващ електорат е нужен на управляващите - вътрешните и външните.
  • 3
    Gh
    Ghost Navigator
    2 -4
    19:57, 16 сеп 2018
    Комунистите отново замислят някаква схема
  • 4
    Ра
    Работодател
    5 0
    23:49, 16 сеп 2018
    На България и е нужен лидер който, да изгори и жертва себе си и поколението си , да смачка всички крадци ,лицемери и продажници през прехода от а до я, без оглед на партийна принадлежност , за да може да българския народ да се възроди.
    Всичко друго е ала бала, щото ще продължаваме още сто години да си коментираме тука - живи и здрави !
  • 5
    Ст
    Стендбай
    1 0
    00:03, 17 сеп 2018
    Единство трябва . От 20 години се чудя какво чакаме .
Последни новини