Танцьори се вихриха в Деня на Надежда, Вяра и Любов

Изображение 1 от 4

     Над 120 танцьори и любители на фолклорното танцово изкуство се събраха по покана на Фолклорен танцов клуб „Евридика“ в деня на християнския празник Вяра, Надежда и Любов.

    С пъстри хора и буйни танци те поставиха началото на новия сезон на клуба и представиха ръководителите на групите на начинаещите, напредналите и „хоби“ – танцьорите: Донка Тодорова, Севдалина Йорданова, Татяна Христева и Красимира Дамянова.

    На събитието присъстваха гости от танцови клубове от Чирпан, Татарево, Караджалово, Плодовитово, Градина, от други първомайски клубове и Дебър. Всички бяха там, за да споделят вярата в доброто, надеждата, че заедно ще съхранят българските традиции и любовта към народните танци.

    Празникът беше уважен и от кмета на община Първомай Ангел Папазов, секретаря на общината Ана Николова, председателя на читалището Иван Караславов, представители на общинската администрация, ръководители на фолклорни състави и други.

    Вечерта беше изпълнена с много положителна енергия - ръка за ръка гости и домакини се хванаха на хорото и споделиха магията на танците и зареждащата сила на българския фолклор.

    Още днес във Фолклорен танцов клуб „Евридика“ започват репетициите и разучаването на нови хора. За тези, които са любопитни, но нямат куража да се включат в групите, всеки петък ще бъде Ден на отворените врати и след 18 часа в р-т „Бели брези“ ще се разучават безплатно най-популярните хора.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      ?_
      ?_1537286856
      13 0
      19:07, 18 сеп 2018
      Я каква изненада, на хорото е Ружди ага, но я няма ханъм Мария Честименова?!
    • 2
      ?-
      ?-6586827351
      9 0
      20:12, 18 сеп 2018
      Ага - Серсем будала , Гьон сурат- голям тумбак, чок мерак - йок чатлак .
    Последни новини