Библиотека „Заря“ с 15 хил. дигитализирани заглавия

15 800 заглавия от фонда със 118 310 тома на библиотеката при читалище „Заря“ в Хасково са вече в онлайн каталог. Те са част от по-голям списък на заглавия от 118 библиотеки, фондации, читалища и университетски библиотеки, които работят със същия софтуерен продукт. Сред тях е и каталогът на Регионалната библиотека в Хасково „Христо Смирненски“

Всички заглавия от детската литература на „Заря“ и голяма част от художествената литература вече са онлайн. „Дигиталният каталог е удобен не само за учениците, но и за студентите, особено за тези, които учат технически специалности, защото разполагаме с много томове техническа литература.Чрез търсачката всеки може да се ориентира лесно и бързо дали заглавието, което го интересува, е свободно и така да спести време от търсенето на място в библиотеката“, посочи Петя Милушева.

Дигиталният каталог е финансиран с част от средствата, спечелени от Читалище „Заря“ за развитие на дейностите по Наредбата за финансиране от собствените приходи на културни институти в община Хасково.

Новата услуга от библеотеката в "Заря" за търсене на заглавията онлайн е в действие от днес. 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини