Излиза бюджетен Athlon със Zen архитектура и Vega графика

AMD пусна на пазара супер-бюджетния процесор Athlon 200GE със Zen архитектура и вградена графика Radeon Vega, оптимизиран за нуждите на масовия РС потребител.

Комбинирайки x86 Zen архитектура на ядрото и Radeon Vega графика в дизайн от типа „система на чип“ (SOC), процесорът Athlon 200GE предлага бърза работа с настолен компютър за голям обхват от приложения – от ежедневните нужди като сърфиране в интернет и електронна поща до РС игри на високи резолюции.

Според AMD, новият чип осигурява до 67% по-висока графична производителност и до два пъти по-добра енергийна ефективност, както и до 84% по-бърз гейминг от съпоставимите конкурентни предложения.

Процесорът Athlon 200GE е избор за достъпни като цена, модерни РС за децата, за семейния кинотеатър или за малкия офис, със съвременни технологии и производителност за работа и забавления.

Моделът има две CPU ядра (4 нишки) и работи на тактова честота 3,2GHz, като консумира 35 вата (показател TDP). Крайната препоръчителна цена на AMD Athlon 200GE е $55 на американския пазар.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини