Комбинирано състезание с велосипеди и бягане организира Община Смолян на 21 септември

Крайният срок за регистрации се приемат до 17: 00 часа на 20 септември 2018 г.  на имейл sport_smol@abv. bg.  ​

Община Смолян организира за първи път състезание по Дуатлон /велосипеди и бягане/ по повод Европейската седмица на мобилността от

16 до 22 този месец. Спортното събитие ще се проведе на 21 септември, а стартът ще бъде даден в 14. 00 часа на паркинга между Мултифункционалната спортна площадка на стадион „Смолян“. Финалът ще бъде на стадион „Септември“ в кв. Райково. Организатори на събитието са Община Смолян, ОД на МВР, РИОСВ и РУО на МОН. Това съобщи Александър Димитров, който отговаря за спортните дейности в Общината.

Маршрутът, който трябва да преминат състезателите, е с обща дължина 4, 5 километра, като са предвидени малко повече от 3, 5 километра да са велосипедни, а останалите бегови. Участниците в спортната надпревара трябва да са над 16 –годишна възраст. Те ще бъдат разделени в различни дивизии спрямо пол и възраст. Всички състезатели участват със собствени велосипеди, които трябва да бъдат технически изправни. Всеки участник трябва да мине през технически преглед на велосипеда си преди състезанието. Организаторите ще имат подготвен екип за тази проверка час преди старта.

Всеки желаещ да се включи в състезанието трябва да подаде заявка на sport_smol@abv. bg. Лица под 18 години могат да се запишат чрез училището, в което учат.

Регистрации се приемат до 17: 00 часа на 20 септември 2018 г.

След края на състезанието ще има церемония по награждаването на лекоатлетическата писта на стадион „Септември“. Във всяка дивизия ще бъдат наградени първите трима с медали. Всеки участник ще получи тениска за състезанието. Всеки състезател трябва да представи медицинско свидетелство, което да му позволява участие, както и застраховка. Всеки участник, който не предостави необходимите документи ще трябва да попълни декларация, чрез която няма да има претенции към организаторите при инцидент.

График на състезанието:

Трасе – старт с велосипеди от паркинга на стадион „Смолян“→ ул. „Доктор Петър Берон“ по посока кв. Устово→ светофара в кв. Райково→ ул. „Коста Аврамиков“→ стадион „Септември“

(3. 7 километра с велосипеди)→ две обиколки на стадиона (800 метра бягане)

13: 00 – 13: 45 техническа проверка на велосипедите (ще се проведе на старта);

14: 00 – Старт от паркинга на стадион „Смолян“;

14: 45 – Финал на стадион „Септември“ /лекоатлетическа писта/;

15: 00 – Церемония по награждаване.

Спортно технически изисквания:

– Всички участници да бъдат в спортен екип;

– Всеки участник ще участва с номера, изтеглени преди старта;

– Номерата се поставят на гърдите и гърба на състезателите;

– Общ старт за всички възрастови групи.

Забележка: Всички спорни въпроси се решават от организационния екип на състезанието и при непредвидени ситуации може да бъдат правени промени.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини