Подновиха зарязаното саниране на 34-ти блок, завършват го до две седмици

Изображение 1 от 4

    Ремонтните дейности по забавеното саниране на 34-ти блок на булевард „Васил Левски“ в Хасково бяха подновени този следобед. За случая Haskovo.net писа по-рано днес след сигнали на живеещите в блока, които се жалваха, че терасите на апартаментите им все още са без прозорци, а наближава зимата. Хората недоволстваха и от строителни отпадъци пред жилищната сграда, зарязани от работниците, които не се били появявали от двайсетина дни. Ремонтът във входовете също не беше довършен, установи репортерска проверка на място.

    Днес следобед се появиха трима работници, които започнаха да поставят изолация над козирката на входовете. На място имаше и ръководител, който отказа да обясни на какво се дължи забавянето на санирането на блока, започнало още през май 2017 година, но вече близо година и половина не е приключило. Той обаче увреди, че блокът ще бъде издаден до две седмици.

    Коментар за забавеното саниране по Националната програма за енергийна ефективност очакваме и от ръководството на фирмата-изпълнител „Трейс – София“ ЕАД, откъдето обещаха отговор до утре сутринта.

    От ръководството на община Хасково обясниха, че следят изпълнението на обществената поръчка и непрекъснато водели преговори с управата на фирмата, откъдето също уверили, че ще довършат блока в кратки срокове. От кметството допълниха още, че имат правомощие да им удържат 10% от стойността на договора. Прекратяването му обаче се оказва по-лош вариант, тъй като процедурата по разтрогване на контракта и обявяването на нова обществена поръчка за избор на друг изпълнител може да отнеме години, което ще бъде неблагоприятно за обитателите в блока, обясниха още от общината.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Aa
      AA
      11 -2
      16:01, 20 сеп 2018
      Работниците нямат каски .
    • 2
      Гр
      Гражданин
      13 -2
      16:16, 20 сеп 2018
      Това не е нормално, бе хора! Фирмата явно не изпълнява договора си с Общината! Трябва непремено да й бъде наложена финансова санкция! Живеем в съседство с този блок и съм възмутен! Побъркаха хората- две години не могат да го санират! Ами то един свестен майстор, ако се беше хванал щеше до сега да го завърши цели! Мръсотия, хаотчна работа и накрая - НИЩО! А милата Община явно спи сън дълбок!
      • За
        Зайче
        5 -1
        16:34, 20 сеп 2018
        Оооооооо, ти да видиш другаде как е, а фирмите са други. Не да са го почнали, ами даже не се бяха разбрали да захващат изобщо за 2 години, ще се изпобият коя фирма го била взела, пък коя да спори. За Казанлък говоря.
    • 3
      Ас
      Асковски бек
      10 -4
      16:24, 20 сеп 2018
      Това е световен рекорд - най-дълго санираният блок. А е само три входа.
      Но за фирмата -изпълнител няма наказания!Защо ли?
      Да не би защото,един от собствениците е брат, на Иво Орлов?
    • 4
      Хх
      Ххх
      7 0
      20:35, 20 сеп 2018
      Защото някой е взел комисиона и сега не може да контролира.
    Последни новини