Контрол на контрола ще е основен приоритет за новия регионален министър

Новият министър на регионалното развитие Петя Аврамова посочи пред БНТ като свой основен приоритет в бъдещата си работа налагането на по-сериозен контрол върху лицензираните фирми за строителен надзор. Тя подчерта, че всеки инфраструктурен обект, който се пуска в експлоатация, трябва да е с гарантирано качество и с това нямало да се прави компромис.

След като вчера Аврамова положи клетва като министър и заяви, че иска да запази предшественика си Николай Нанков в министерството, тя отново подчерта, че хора като него "трябва да се включат в работата, където са полезни".

"Бих се радвала, ако получа част от неговия опит. Ако остане на работа в министерството, ще бъде един от стълбовете в него. Все още обаче нямам отговор от него", каза още Аврамова.

По думите ѝ завършването на магистрала "Хемус" е сред основните пътни проекти, за които тя ще работи. Скоростният път Видин-Ботевград също попадал в приоритетния ѝ списък.

Финансирането за всички пътни проекти щяло да идва от парите от тол-системата и държавния бюджет. С публично-частно партньорство пък трябва да се изградят тунелите при Петрохан и под Шипка..

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини