За първи път чистят коритото на Арда до границата с Гърция

За първи път от 30 години насам коритото на река Арда на границата с Гърция ще бъде почистено. Инициативата е на Йвайловградска община, като част от мерките за превенция против бедствия, съобщиха от местната администрация.

Парите, отпуснати от държавния бюджет за разчистването от наноси и по-добра проводимост на речното корито, са близо 1,1 млн.лева.

В рамките на общинския проект от 2012 година ще бъдат укрепени и бреговете на реката до помпената станция за питейни води до село Славеево. Ще бъде почистен близо километър от коритото на река Арда, което означава, че около 40 дка ще бъдат обработени и от тях ще бъде премахната храстова и дървесна растителност.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пе
    Петко Шмайзера
    6 -1
    13:54, 21 сеп 2018
    поредната далавера, обикалял съм този район и на места е непроходим, с нашата техника и "кадри" едва ли ще се постигне успех, да не говорим че всичко ще се прави без проект, другата част от пъзела е че гърците няма да си мръднат пръста, няма да чистят, всеки който минава през пункта между Ивайловград и Кипринос може да спре на моста на р.Арда в Гърция и да види че там не е чистено с години, бента е заминал, ефекта от това че ще чистим тука е нула
Последни новини