Трима кържалийци отличени от министър Кралев,Ергюнал Сабри с най-много гласове в национален конкурс

Трима младежи от Кърджали бях нагрдени от министъра на младежт и спорта Красен Кралев след гласуване в Интернет..Вотът за тях приключи на 31 август т.г.Това са  Фатме Ахмед, Димо Димитров и европейският шампион за младежи по бокс Ергюнал Сабри. Посланието на Сабри е „Моят живот е спорт!Когато спортувам,усещам,че живея!”Те се състезаваха с млади хора от цялата страна.Ергюнал Сабри събра най-много гласове.Да го подкрепи в сградата на спортното министерство дойде рководството на Езиковата гимназия,начело с директорката Йорданка Чавдарова.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и заместник-министър Ваня Колева наградиха участниците в конкурса“Спортувай с послание“, част от проекта на асоциация "Докосни дъгата" "Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние" в рамките на който бе извършено он лйн гласуването.

Проектът се финансира от ММС по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2018 г. В рамките на близо три месеца на официалната страница на проекта във фейсбук със свои снимки и послания се включиха ученици на възраст от 15 до 19-годишна възраст от цялата страна. Инициативата подкрепиха и редица успели български спортисти. Петимата ученици, чиито снимки са събрали най-много харесвания, ще получат специална награда от официалния партньор на конкурса “Техно арена”.

        „Благодаря Ви, че участвахте в този проект, който е един от най-успешните за тази година. Много е важно колкото се може повече млади хора да се включват в подобни кампании за борба с агресията и различните зависимости. Ние вярваме, че реализирането на дейности с превантивен характер и включването на спорта като основен инструмент за превенция ще съдействат за справяне с тези проблеми и ще насърчат младото поколение към здравословен и физически активен начин на живот“, заяви министър Кралев.

        Председателят на асоциация "Докосни дъгата" д-р Денислава Ангелова благодари на Министерството на младежта и спорта за подкрепата и на всички младежи, които са се включили в конкурса.

        Благодарствени грамоти получиха и медиите, които са подкрепили безвъзмездно проекта.

Проектът “Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние” обхваща общините Варна, Кърджали, Плевен и Шумен, а сред основните му акценти са темите “Насърчаване на здравословен начин на живот”, “Превенция на различните форми на зависимости” и “Превенция на агресията сред младите хора”. Той е насочен към младежи на възраст от 15 до 19 г.  В рамките на проекта се реализираха редица дейности, създаващи условия за подкрепа и мотивация, за личностно развитие на всеки участник, чрез провеждане на обучения и четири тематични форума на тема “Агресия, насилие, зависимости и последици”; организиране и провеждане на спортни прояви, организиране и провеждане на обучения, посветени на здравословния начин на живот; провеждане на информационни кампании, насочени към превенция на агресията и насърчаване на здравословния начин на живот.

През месец август, в рамките на проекта, се осъществи и събиране на водещите футболни клубове в страната, които се обединиха срещу агресията и футболното хулиганство.

Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта, по която е проектът, се реализира за втора поредна година. Осигурените по нея средства са в размер на 2 000 000 лв.

        Целите на Програмата са ориентирани към превенция на различните видове зависимости и/или агресия, с което да се подобрят качеството на живот и средата, в която живеят и общуват младите хора в България. През 2018 година по нея се реализират проекти на 43 организации.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини