PEUGEOT представя електрическия e-LEGEND CONCEPT

Изображение 1 от 4

    PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT ще бъде представен на Автомобилен салон 2018 в Париж.

    "PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT не е просто технологичен манифест. Това е визията на една марка, активно фокусирана върху оптимистично и силно желано бъдеще. За PEUGEOT автономен и електрически са синоними на още по-силни усещания. Еднообразието никога няма да бъде част от нашето ДНК."

    Жан-Филип Импарато, Главен изпълнителен директор на PEUGEOT

    #UNBORING THE FUTURE

    Основен участник във всяка технологична революция, PEUGEOT спокойно подхожда към енергийната революция с убеждението, че технологията винаги е в служба на автомобилите.

    Вълнуващото бъдеще е бъдеще, което ви дава възможност за избор на силует, тип задвижване или шофиране. Нови територии за разкриване, нови предизвикателства за покоряване, приключението на марката PEUGEOT продължава! Винаги спазваме и подновяваме обещанието да включваме Изискванията, Дизайн и Емоцията. 

    Въплъщението на тази визия е e-LEGEND CONCEPT! Истински обект на желанието, който носи свободата на движението и предлага безкрайни възможности за избор на удоволствия: : #UNBORING THE FUTURE.

    Вашето лично време

    "С PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT целим да направим по-интензивно и по-изтънчено усещането за 100% автономен, електрически и свързан автомобил. Интуитивният i-Cockpit е усъвършенстван, за да предложи на своите пътници всепоглъщащо преживяване, специално адаптирано към всеки от 4-те режима на шофиране."

    Од Брил, Директор Стратегии в PEUGEOT

    В днешната среда, в която постоянно сме свръх ангажирани, да имаш време за себе си е може би най-ценното нещо. Автономното шофиране ще ви помогне да намерите това време за себе си и да създадете нови преживявания в автомобила си.

    В зависимост от типа трафик или от нагласата на водача PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT предлага четири режима на шофиране.

    Два автономни режима:
    SOFT: грижи се за комфорта на пътниците. Извеждането на дигитална информация на екраните е сведено до минимум,
    SHARP: прецизно и динамично поведение на автомобила. Максимална свързаност с дигиталната среда (социални мрежи, график и др.).

    В автономен режим интериорната конфигурация на PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT адаптира: 

    благодарение на технологията за електрическо кормилно управление, воланът са прибира под високоговорителя, за да освободи 
     - напълно 49-инчовия екран,
     - наклона на предните седалки, 
     - страничните подлакътници се изваждат автоматично, освобождавайки голяма зона за съхранение на вещи и зона за индукционно зареждане на смартфони,
     - основните бутони за управление остават достъпни през централната конзола, вградена в седалката на водача.

    Тогава пътниците могат да се наслаждават на любимите си хобита: да играят на вградените видеоигри или да гледат филм на извития централен екран или на всеки екран, вграден в сенниците.

    Два механични режима:

    LEGEND: режим на автопилот с три копчета като при 504 Coupé и извеждане на дигитално обработено дърво на различните екрани,

    BOOST: динамично и стимулиращо шофиране благодарение на мощния електрически мотор. 180-градусово всепоглъщащо преживяване с проектиране на пътя върху един голям екран. 

    Свързаност и озвучаване

    В партньорство със SOUNDHOUND Inc.®, лидер в технологиите за изкуствен интелект, PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT предлага личен асистент с гласово управление за автономно шофиране. Накратко, водачът може да променя стила си на шофиране, да слуша любимия си плейлист или дори да отваря и затваря електрифицираните врати на автомобила. Системата отговаря с дигитализирания глас на Жил Видал (Директор Стил в PEUGEOT) и включва 17 езика! Версия, адаптирана за автомобилите ни в серийно производство, ще бъде налична за продуктите с марка PEUGEOT до 2 години.

    PEUGEOT и FOCAL подготвят звука на бъдещето, съчетавайки търсене и иновации за уникално аудио преживяване.

    Какъвто и да е източникът, акустичната архитектура на FOCAL® гарантира оптимално разпръскване на звука. Предвещавайки бъдещето на вградения звук, системата на PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT е специално проектирана да предлага две нови безпрецедентни аудио функции:

     - „разпределяне“, което позволява изпращането на навигационни съобщения само на водача например, докато другите пътници слушат музика,

     - „зониране“, което позволява пълната индивидуализация на съдържанието, поставяйки всеки пътник в негов звуков балон без външни смущения.

    Модерно наследство

    PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT подсилва ДНК-то на Марката, като комбинира наследството й с най-модерните технологии в автомобилния свят. PEUGEOT доказва, че един хипертехнологичен автомобил може да носи чертите на желан автомобил. Изборът на силуета на купе за автономен автомобил издига усещането при шофиране, като използва много модерни кодове, образец и реалистични и прагматични пропорции. Появата на нови електрически платформи разгръща възможностите на дизайнерите, като премахва техническите ограничения, свързани с двигателя с вътрешно горене.

    Атлетичен и чувствен облик

    За да очертае технологичната си визия PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT се възползва от наследството на Марката. Реверанс към великия стил на забавния автомобил, 504 Coupé:

     - лек, атлетичен, елегантен и чувствен силует,
     - купе, извито в задната част с големи остъклени участъци.

    Отпред външният вид на автомобила е разпознаваем, благодарение на визуален подпис с ноктите на лъва и два двойни модула. Техническата зона е разположена под предните фарове и включва всички функции на системите в помощ на водача. Цялата предна маска е обградена от предните калници и разделена на две от черна алуминиева греда - наследство от хромираната броня от неръждаема стомана.

    Отзад емблематичният визуален подпис на PEUGEOT също е с ноктите на лъва, в изцяло технологичен стил. Третият стоп, разположен в горната част на задното стъкло, се простира по цялата му широчина с многоребрен дизайн, отразяващ сам себе си.

    Страничните части са обработени на 3 нива с удължаване на техническата платформа в долната част и голямо стъкло, вдъхновено от съотношението ламарина/стъкло при PEUGEOT 504 Coupé. Тези големи стъкла красиво изпълват интериора на PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT със светлина. Арките на колелата са вдлъбнати и тази отпред включва въздуховод. Това е подчертано от метална арка, обгръщаща страничните стъкла и подсилваща задното стъкло, обградено и фасетирано. Видим отвън екран под крайната част на предното стъкло, извежда персонализирано приветствие и нивото на заряд на автомобила преди потегляне. Той също така предупреждава хората отвън, че автомобилът шофира в автономен режим. Механизмът за контролиране на вратата чрез докосване е елегантно скрит в страничното стъкло.

    Каросерията е в нюанс на сивото, деликатно допълван от цвят шампанско, изключително плътен. В зависимост от външната светлина цветът се променя от хромиран, отразяващ цялата заобикаляща среда, към лъскав бронзов металически изглед. Използваният процес е подобен на процеса, прилаган при бутилките на големите парфюмеристи. 

    Размерите на PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT са (в милиметри): 
    дължина: 4650,
    широчина: 1930,
    височина: 1370,
    междуосие: 2690.

    Колелата са с 19-инчови джанти и гуми MICHELIN® в размер за масово производство. Реализъм и правдоподобност. 

    Високи стандарти за материалите

    С цел предлагане на елегантен и блестящ интериор изборът на дизайнерите се фокусира върху по-топли материали в противовес на студените дигитални материали: отдръпване от яростното състезание за дигитализиране на всичко.

    Кадифето се завръща! Избрано заради коприненото и приятно усещане при допир, коприненото кадифе е интелигентно комбинирано с модерна технологична основа, която предлага повече свобода за декорация. Тази тъкан е изтъкана дигитално и специално за PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT от блестяща нишка, напомняща оттенъка на кадифето. Същият материал може да бъде открит в PEUGEOT 3008 или 5008.

    Горните части и рамките на вратите са изработени от дърво палдао от нашия партньор HERVET MANUFACTURIER®. Направено от възобновяеми гори, това екзотично дърво напомня мебелите от 60-те години от палисандрово дърво или абанос. Тъмните жилки на този вид подчертават  тюркоазеното синьо на седалките и на пода. Тази модерна интерпретация на дървото напомня на бордните табла на PEUGEOT 3008, 5008 и 508 с ниво на оборудване GT.

    За пълното обгръщащо преживяване и персонализация на интериора автомобилът се ароматизира от дифузер на парфюм. EX-NIHILO® създаде два парфюма специално за PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT.

    Обгръщащо и топло усещане

    Една цел: да се чувствате добре в автомобила си, независимо от стила на шофиране, точно както в заобикалящата ви среда. Деликатно съпоставяне на високотехнологични елементи и изискани материали. 

    Разположен из целия интериор, дигиталният материал (или дигиталната интерпретация на истински материали) е разделен на две основни теми: мрежи с линии, подобни на бронз, или мрежи с линии, имитиращи дърво за мебели. Той се излъчва на 16 екрана с различни размери, например: 49-инчов извит екран под предния волан за пътниците, 29-инчови във вратите или 12-инчов на всеки сенник.  Дигиталните материали са старателно обмислени, за да пасват перфектно и да се сливат в купето. Централната конзола осигурява достъп до основните функции за шофиране чрез въртящ се контролер и 6-инчов сензорен екран. Дигиталната лента отляво на волана се състои от контекстуални и конфигуруеми команди в зависимост от режима на шофиране. 

    Дизайнът на седалките Н и вертикалните подплънки са вдъхновени от PEUGEOT 504 Coupé: повече обем с възможно най-компактните размери, комфортно пасващи и съчетаващи лекота и стимулираща опора благодарение на употребата на мемори пяна (като костюм по поръчка). Подглавниците са напречни, регулируеми или напълно свалящи се и интегрирани в седалката. 

    Интуитивният i-Cockpit® на PEUGEOT надгражда PEUGEOT i-Cockpit®, характерен за моделите на марката. Той включва слушалки с 3 копчета и ултра компактен волан. 

    100% електрически мотор

    Перфектно интегриран в реалистичната визия на Марката за преминаването към друг вид енергия, PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT се задвижва от 100% електрически мотор.

    С батерии от 100 kWh моторът достига 800 Нм въртящ момент и 340 Kw мощност, разпределена между четирите колела. Това ниво на динамика позволява ускоряването от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 сек. и достигането на максимална скорост от 220 км/ч.

    Пробегът на автомобила е 600 км съгласно протокола WLTP, от които 500 км са достъпни за 25 минути, благодарение на бързото презареждане.

    PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT култивира нагласата за нулеви технологични ограничения, предлагайки индукционно зареждане. 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини