Американски автомобилен гигант избра Румъния

Delphi Technologies, водещ доставчик на модерни решения за автомобилни производители, откри първия си мултидисциплинарен глобален ИТ център в Букурещ.
 
Новият център ще предоставя ИТ услуги на технически центрове на компанията, производствени сайтове и функции за подкрепа на бизнеса в световен мащаб.
 
"Новият ни глобален ИТ център в Букурещ е непрекъснат ангажимент към нашите съществуващи инвестиции в Румъния. Създаваме глобален ИТ екип, който ще предостави платформа за подпомагане на нашата компания в предоставянето на реална стойност. Екипът на Букурещ ще създаде иновативни технически решения и услуги за подкрепа на повече от 20 000 служители по целия свят ", каза Едуард Мандич, вицепрезидент и главен информационен директор на Delphi Technologies.
 
В ИТ центъра ще работят 150 души, които ще покрият основните функции като ИТ сигурност и съответствие, архитектура на предприятието, ИТ операции, планиране на ресурсите на предприятието и доставка на глобални решения. Групата ще продължи да инвестира в разработването на това съоръжение до 2022 г.
 
Delphi вече е инвестирала 300 млн. евро в Румъния.
Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини