Разкриха сушилня за канабис край Асеновград

Сушилня за канабис бе разкрита в село Горнослав. В понеделник асеновградски полицаи предприели процесуални и следствени действия в частен имот, обитаван от криминално проявени и осъждани 61-годишен мъж и 31-годишния му син.

Установено било, че селскостопанска постройка в двора е пригодена за сушилня на значително количество зелена листна маса, реагирала при полевия тест на канабис. Иззети са 2700 растения и ползвано оборудване - луминисцентна лампа, два апарата за сушене, а също и две метални мелници. Електронна везна и кутийка с марихуана били открити при последвалите претърсвания на адресите на мъжете в Асеновград и в двата им леки автомобила. Предстои експертна справка да установи количеството на иззетия наркотик.

Образувано е досъдебно производство, спрямо двамата е взета 24-часова мярка за неотклонение. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Асеновград на мъжете било повдигнато обвинение за извършеното престъпление и задържането им е удължено до 72 часа. Работата по цялостното документиране на случая продължава под наблюдение на прокуратурата.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини