25 °C

Млади асеновградчани се запознаха с работата на местната администрация – от издаването на акт за раждане до изпълнението на общинския бюджет

Общински младежки съвет се събра за първото си заседание за учебната 2018/2019 г. То се проведе съвместно с представители на дирекция „Хуманитарни дейности” към Община Асеновград и по повод наближаващия празник 12 октомври – Ден на българските общини. Директорът на дирекцията Величка Стойчева запозна новите членове на Съвета с основните дейности на администрацията. Тя обясни как действа Общината като институция и съвместната й работа с гражданите – от издаване на актове за раждане или смърт до изпълнението на общинския бюджет. Младежите проявиха интерес към събитията от културния и спортния календар, както и към инфраструктурните дейности, засягащи ремонтите на училища по проекта за образователна инфраструктура. По него са предвидени мерки, свързани с подобряването на енергийната ефективност, модернизация и рехабилитация на ДГ „Надежда”, ДГ „Зорница” и ДГ „Пролет” и училищата СУ „Св.св. Кирил и Методий” и СУ „Св. княз Борис I”. Датата на следващото заседание на Общинския младежки съвет ще бъде на 7 ноември, когато ще се приеме плана за работа на съвета за годината.


Източник: asenovgrad.netКоментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Asenovgrad.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Още новини

Хороскоп за 16.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини