18 °C

360 милиона европейци използват интернет ежедневно

„360 милиона европейци използват интернет ежедневно. Те пазаруват онлайн, кандидатстват за работа или обучение, развиват бизнеса си или просто се забавляват. Наш дълг е да работим за подобряването на средата за бизнесите и за защитата на потребителите.“, заяви българският евродепутат Ева Майдел по време на конференция за „Постиженията и предизвикателствата пред единния цифров пазар“, организирана от технологичния гигант eBay.

“В работата си винаги защитавам, че хората са ключовия фактор за успеха на дигиталната революция. 44% нямат необходимите умения за работа в дигитална среда, затова усилията ни трябва да се съсредоточат в подготовката на гражданите. В Комисията за защита на потребителите обсъждаме новата програма за „Цифрова Европа“, където налагаме специален фокус върху обученията, както на вече наетия персонал, така и на новите попълнения.”, допълни  Майдел по време на събитието.

Освен българският евродепутат Ева Майдел, специални гости на събитието бяха вицепрезидентът на eBay Кати Фостър, както и Юрген Грен, член на кабинета на заместник председателя на ЕК Андрюс Ансип. „Българският талант не остава незабелязан от глобалните компании. Радвам се, че Велин Койчев от Data Protection Ltd. доказва модерното и предприемчиво лице на България.“, подчерта евродепутатът.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини