Представиха смартфон, който работи без СИМ карта

Изображение 1 от 2

    Блокчейн компанията Pundi X представи нов смартфон, който може да работи без СИМ карта. За първи път бе демонстриран телефонен разговор през блокчейн мрежа.

    Устройството XPhone ще позволи на потребителите да осъществяват повиквания, да изпращат текстови съобщения и дори да изпращат данни независимо от традиционните клетъчни мобилни операториПубличната демонстрация бе направена на втория ден от срещата XBlockchain в Бали минлата седмица.

    Потребителите могат да пренасочват телефонни разговори и съобщения чрез блокчейн възли без нужда от телефонни номера, представя компанията постижението си в официалния си блог..

    XPhone работи с „нов протокол за трансфер на данни във века на блокчейна” и се надява, че "иновацията ще разшири значително използването на блокчейн технологията извън сферата на финансите".

    Към новия мобилен телефон Pundi X представи и своята първа операционна система DLT, основана на блокчейн и Function X, новата екосистема за блокчейн.

    Function X е общо децентрализирано решение. Състои се от пет основни компонента: Function X OS, Function X Blockchain, Функция X IPFS, FXTP протокол и Function X Docker. Всичките пет имат една единствена цел - да децентрализират всички приложения, уебсайтовете, комуникациите и данните.

    Всяко устройство в екосистемата Function X ще бъде възел и всеки ще има свой собствен адрес и частен ключ, уникално свързани с техните имена на възли. Предаването на данни се извършва въз основа на сложен обмен на данни и криптиране на публични и частни ключове, но може да гарантира комуникация без прихващане и дава на потребителите пряк достъп до споделените от други данни. 

    Основният фокус на компанията е изграждането на POS устройства, които позволяват на магазините да купуват и продават криптовалути и да приемат плащания в криптовалути.

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини