ДПС подкрепят вота на недоверие

ДПС ще подкрепят вота на недоверие, внесен от БСП с критика за политиките и липсата на такива в здравеопазването.

ГЕРБ управлява 10 години достатъчно време да види проблемите в здравеопазването и да ги коригира, заяви Нигяр Джафер от ДПС.

Тя констатира, че е загубено време заради заблуди и грешки, които ГЕРБ са допуснали или заради некомпетентност и незнание, или заради "такива, които са престъпни".

Ще подкрепим този вот заради неслучилото се досега, заради неудържимия срив на доверие от страна на пациентите, на лекарите и медицинските специалисти, заяви Джафер.

От ДПС имаме самочувствието да заявим и предложим нова матрица, различна от досегашната, нов подход и нови решения, включи се в дебата по вота и депутатът Хасан Адемов.

От ДПС искат демонополизация на НЗОК, която да се постави в конкуренция с останалите финансиращи органи. Искат лечебните заведения да имат възможност да се конкурират помежду си, както за финансови ресурси, така и за пациенти, подчерта депутатът.

Адемов настоя за свободен достъп до лечебните заведения без лимит, реално остойностяване на услугите и на труда на лекарите.

Той направи равносметка на управлението на герберите. Това, което правите през всичките девет години на вашето управление, е да увеличавате финансовия ресурс, само че уважаеми колеги, не говорите за контрол и за ефективно изразходване на този ресурс, посочи депутатът.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини