Приказните истории на "Здравей, Книгария" събраха читатели и почитатели на хубавата книга

Всичко, което погледнеш може да стане приказка и всичко до което се докоснеш да стане история. Водена от това мото и най-вече от любовта към децата талантливата кърджалийка Божидара Ангелова  събра в книга невероятните си приказки за книгите. Тя бе представена снощи  в читалня ”Изкуство” на регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров”, а срещата със „Здравей, Книгария” се превърна в емоционално преживяване за всички присъстващи.
Божидара, с помощта на своята дъщеря и син  бе подготвила кратък 7- минутен филм, в който разказа историята на създаването на книгата и най-вече за вдъхновителите й –децата от  поетичен клуб „Вдъхновение”. Приказната  история на „Здравей, Книгария” завладя млади и стари, а разказа на леля „Приказка”/Божидара/ напомни, че всички дълбоко в себе си носим детето.
Това е първата книга от замислената трилогия на авторката. Тя вече се радва на изключителен интерес не само в Кърджали и областта. В два поредни дни, преди срещата с публиката снощи, Божидара Ангелова гостува на учебни заведения и детски градини в Пловдив. Вече има своите спомени от тези срещи рисунките на малчуганите участвали в тях, запленени от вълшебните й приказки с образователен характер. Приказки изпълнени с  художествена измислица, но и с факти и събития от реалния живот, със  забавни случки, но  със сериозни изводи.
На представянето на книгата дойдоха много гости, сред които и зам.-кмета на Община Кърджали Веселина Тихомирова. Тя поздрави авторката от името на кмета на общината инж. Хасан Азис, с чието съдействие „Здравей,Книгария” се появи на бял свят. Пожела и здраве, вдъхновение и  да продължава да твори с любов за децата. Те пък ще имат възможност да се докоснат до „Здравей, Книгария” и чрез читалищните библиотеки в общината, за който вече са откупени 26 книжки.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини