Децата на Черноочене се включиха Националната седмицата на четенето

Учениците от училищата и малчуганите от детските градини на територията на община Черноочене се включват активно в Четвъртата национална седмица на четенето, в периода между 22 и 26 октомври 2018 г. Малчуганите от Детска градина „Знаме на мира“ в Черноочене изнесоха богата програма. Една от първите прояви е драматизация на приказката „Дядо и ряпа“ в група „Слънчо“. Децата все още не могат да четат, но рецитират стихове и играят в различни сценки.
В честванията се включват малчуганите от всички групи с имена „Калинка“, „Слънчо“, „Детелина“ и „Пчелички“. Децата от групите на детската градина, заедно с директорът Елма Апти и своите учителки ще посетят и ще се запознаят с дейността на библиотеката на Народно читалище „Пробуда 1952“ с. Черноочене. Целта е децата да научат правилата за ползване на библиотеката и да се повиши интересът им към книгата и четенето. Децата ще се запознаят с различни сектори на библиотеката и правилата за ползване, какви книги могат да заемат за дома и кои могат да ползват на място, начина на подреждане на книгите. Малчуганите ще разгледат разнообразни издания съобразени с възрастта им. Бъдещите читатели на библиотеката ще се запознаят с това, какви книги могат да вземат за дома и какви могат да ползват на място.
Екип от професионални педагози, квалифицирани медицински сестри и помощник – възпитатели отглеждат и възпитават над 100 деца. ДГ “Знаме на мира” в Черноочене е градина с традиции и утвърден престиж, заемаща достойно място в предучилищното образование и възпитание в общината.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини