Теч от авария наводни Куба, изрови улица във вилната зона

    Теч от авария изрови улица „Розова долина“ в квартал Куба, сигнализира хасковлията Радослав Благоев. Той живее на съседната улица „Две могили“, но ежедневно минава с колата си по проблемния участък.

    По думите му миналата седмица се появил теч и подали сигнал във ВиК, откъдето изпратили екип на мястото. „Разкопаха улицата и запълниха дупката, но веднага след като си тръгнаха, започна отново да тече“, заяви Благоев. Думите му потвърди и неговата съседка Мата Иванова.

    Оттогава до днес съседите са подали няколко сигнала за проблема във водното дружество. Едва днес обаче били изпратени работници да отстранят за втори път аварията. По улицата обаче все още се отича вода на няколкостотин метра надолу, стигайки до улица „Св. св. Кирил и Методий“.

    От едноседмичия теч обаче се е изровил чакълът. „Кой ще оправи сега пътя, защото водата изрови пътя за една седмица, образуваха се коловози“, пита Радослав Благоев. Той се ядосва, че непрекъснато си разбива колата по лошия път и се налага през месец-два да я кара на ремонт.

    Потърсен за коментар, началникът на район Хасково във ВиК инж. Лозко Лозев заяви, че миналата седмица са имали много аварии в града, при това сериозни, и са работили приоритетно. По думите му това е станало причина за забавеното отстраняване на аварията. Той обаче се ангажира лично да провери състоянието на улицата и обеща, че ако има поражения от теча, то те ще бъдат отстранени.

    Междувременно живеещите в квартала се жалваха от лошите условия в района заради тесните неасфалтирани и труднопроходими улици. Радослав Благоев тази година дори събрал подписка с искане за разчистване на улица „Две могили“, която била обрасла в растителност, поне да бъде засипана с фрезован асфалт. През юли я внесъл в общината. Тогава от администрацията изпратили служители, които разчистили уличката. По думите му обаче това не е решение на проблема. Той разказа и за ситуация преди около месец, когато възникнал пожар в двора на къщата на негов съсед и противопожарният автомобил не успял да влезе в тясната уличка. Това наложило стопаните да потушават огъня с кофи вода. Живеещите в района обаче си дават сметка, че за цялостно решение на проблема са необходими тромави процедури, тъй като трябва първо да се прекара канализация и едва тогава да се положи асфалт, а за това вероятно ще се наложи и отчуждаване на имоти.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Аз
      Аз
      8 -12
      15:44, 23 окт 2018
      Решението на проблема е покупка на имоти в центъра... Виж коментара
    • 2
      Ех
      Ех
      12 -3
      16:39, 23 окт 2018
      Ех, че некадърници. И всеки ден и пак и пак. Тече в целия град. Лично щял да посети мястото. Че това му е работата.
    • 3
      Зр
      Зрителя
      13 -1
      17:37, 23 окт 2018
      Много тъпи изявления дава тоя г-н Лозев, уж младо момче а в тая част по голям .......от предшественика си.
      Ще трябва повечко да работите г-н Лозев а не да си возите трибуквениците на ляво надясно из града и простичко да заявявате имаме много работа. Работата не се гледа а се върши и се свършва.
    • 4
      Зр
      Зрител
      7 -2
      22:19, 23 окт 2018
      Ам чи той е от квотата на любимия ти управител.
    • 5
      Зр
      Зрителя
      3 -3
      09:22, 24 окт 2018
      А ти от коя квота си от "глобалната" ли? Не случва район Хасково на началник от 15 години няма късмет :) .
    • 6
      За
      заинтересуван
      4 -1
      13:25, 24 окт 2018
      Зрителю, аз работя във ВиК от малко повече от 15г. Коментариите ти ги чета с голям интерес. Може ли да ни кажеш след кой началник район Хасково, вече нямаме късмет. И още нещо -направи един коментар и за гл. инженер, гл. енергетик и останалите началници райони.Това ще е много ценно.Кажи нещо и за управителите. За Бързев знаем-изгонител те е и не го траеш кажи за другите. И още нещо ако наистина нямаш нищо общо с ВиК а от 15г. се занимаваш с проблемите му иди на доктор и сподели. Сигурно ще ти помогне. Дано не е късно.
    • 7
      Чу
      Чудя се
      2 -2
      16:23, 24 окт 2018
      А когато вали дъжд, тази улица не се ли изравя пак? Или от дъждовна вода не се, а само от питейна?
    • 8
      Зр
      Зрителя до заинтересуван
      1 -1
      16:42, 24 окт 2018
      Рядко срещан тъпан си ти как не разбра че НИКОГА не съм работил на държавна работа не само във ВиК и да не ме кръщаваш с някакви имена аз кръстник си имам. А относно грижите със водата и дружеството което я доставя мисля че никой не трябва да спира да се интересува от тоя въпрос. На другите ти въпроси съм отговарял и ако си чел внимателно трябва да знаеш мнението ми. За града знам защото всеки ден резултатите от дейността и на Милушев и на Димов се вижда за останалите нямам наблюдения.
      • За
        заинтересуван
        1 -1
        18:53, 24 окт 2018
        Ще вземеш да си повярваш, че не си работил във ВиК. Коментариите ти са от месец ноември 2013г. Разцъкай и ще видиш. Тогава уволниха Петров и Малинов. Преди те нямаше никакъв. Закъснял си за беседата с доктора. Не се пише: със водата а се пише с водата. Ако си работил в частния сектор кажи какъв специалист си. Ако пък искаш опитай да станеш Управител и да оправиш нещата. Пред клавиатурата е лесно.
      • Зр
        Зрителя до заинтересуван
        1 -1
        20:27, 24 окт 2018
        Не си проверил както трябва и си в голяма грешка от доста по-рано са ми коментарите и Петко Стойчев не съм хвалил :) и после започнах да нареждам глобалния мошеник чак от есента на 2014 като доста се поосраха с екипа си. Мисли с тая глава какво ти пишат и ще си по добре.
    • 9
      Пи
      Пича с москвича
      0 0
      18:51, 15 фев 2019
      Еми пак гласувайте за ГРОБ
    Последни новини