Взрив в резервоара на индонезийския самолет е вероятна причина за катастрофата

Резервоарът с гориво на катастрофиралия "Боинг 737" на индонезийската авиокомпания Lion Air е бил взривен или се е самовзривил.

"Резервоарът е бил открит от спасителите разкъсан и вероятно взривен. Вероятно е имало пробив и горивото е започнало да изтича", каза официален представител на Министерството за преодоляване на извънредни ситуации на Индонезия, цитиран от The Jakarta Post.  Той съобщи официално, че няма оцелели от катастрофата.

На този етап не може със сигурност да се определи кога точно е избухнало горивото. Продължава изваждането на отломките на самолета, които се намират на дълбочина 30 метра на морското дъно.

Спасителите са открили първото тяло на човек от тези, които са били на борда на самолета. Те продължават издирването, като се търсят черните кутии на разбилия се самолет.

Според изпълнителният директор на авиокомпанията Lion Air катастрофиралия самолет е имал технически проблем при предишен свой полет, но той е бил отстранен след кацането му според инструкциите на производителя.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини