Австрия: Край на смяната на времето през 2021 г.

В ЕС има голяма подкрепа на предложението на Австрия смяната на часовото време да бъде прекратена не догодина, а през 2021 г.
 
Това заяви австрийският министър на транспорта Норберт Хофер. Той говори на среща с колегите си от Евросъюза в Грац. В момента Австрия е председател на ЕС.
 
„Повечето страни подкрепят прекратяването на смяната. Три се изказаха скептично, а една се опасява, че това може да свърши с „кръпки“ от различни часови зони“, каза Хофер,.
 
„Скептиците“ са Полша, Швеция и Великобритания. Последната обаче напуска Съюза в края на март 2019 г. и може да не се подчини на евродирективите по въпроса, ако има такива.Според Хофер макар огромен брой от хората да искат край на смяната на времето, повечето страни от ЕС не са готови да го направят през 2019 г. Именно затова Австрия е предложила това да стане през 2021 г.
 
Сред главните причини за притесненията е, че много сектори няма да могат да бъдат приведени в готовност през оставащите 18 месеца до края на първоначално планирания срок. Най-сериозен е въпросът с промяната на графика на самолетните полети.
 
Освен това Еврокомисията ще обсъди предложението да бъде назначен координатор на ЕС по 2. ЕК ще обмисли назначаването на координатор, отговорен за хармонизирането на промяната. Именно така няма да има "кръпки“ в часовото време.
 
 
Източник: http://clubz.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини