Най-малко 12 са убити при масовата стрелба в Калифорния

Най-малко 12 души, включително полицай са били убити при масовата стрелба в сряда малко преди полунощ в бар в Южна Калифорния.  по време на "колежанска нощ" с кънтри музика и танци.

Заподозрян е 28-годишният Иън Дейвид Лонг, открит мъртъв в Borderline Bar & Grill  след нощното стрелба, заяви шефът на окръг Вентура Джеф Дийн. Властите смятат, че Лонг се е застрелял.

Лонг е бил ветеран от американския морски корпус, по думите на шерифа. Единственото му оръжие е било законно закупен пистолет 45 калибър. Лонг е добавил разширен пълнител на пистолета Глок, казва шерифът.

Повечето загинали са около 20-годишни. За роднините и общността случилото се е огромен шок. 

Загиналият полицай сержант Рон Хелъс е с 29 години служба. Той е бил убит, изпълнявайки задълженията си, казва шерифът. Хелъс е бил един от първите, пристигнали на място по сигнал за стрелба и е бил прострелян няколко пъти, когато влезъл в бара. Хелъс, на 54 години, възнамерявал да пенсионира скоро. Вместо това той направил "изключителна саможертва", казва Дийн.

Между 10 и 12 души са получили наранявания с различна тежест, има още други с по-леки рани, които са се измъкнали и са отишли в болницата, добави Дийн.

В бара е имало над 200 души. Мотивите на стрелеца не са изяснени.

Thousand Oaks бе класиран на трето място сред най-безопасните градове в САЩ тази година, според сайта за анализ на данни Niche.

Това е 307-ата масова стрелба в САЩ тази година, според Gun Violence Archive.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини