Хасковски джудисти станаха отборни вицешампиони на държавното в Перник

Изображение 1 от 3

    Силно представяне записаха състезателите на спортния клуб по джудо „Хасково“ в държавното отборно първенство в Перник, провело се през уикенда.

    Хасковският тим беше представен от 3 отбора. Най-добро класиране записаха състезателите, родени между 2006 и 2008 г., които се състезаваха в групата на момчетата. Те станаха вицешампиони в надпреварата. Първи са състезателите на столичния клуб „Респект“, които миналата година отстъпиха пред хасковлии.

    Отборът на юношите младша възраст, родени през 2004 и 2005 година, се класираха на 5-то място.

    Най-големите състезатели – юноши старша възраст, родени между 2001 и 2003 г. останаха на 7-ма позиция. В тази възрастова група силно представяне записаха Христо Христов, Иван Ганчев, Янко Гаджев, Бату Алпер и Георги Начев, които не допуснаха загуби в двубоите.

    От ръководството на хасковския клуб изразиха задоволство от представянето на състезателите. „Всички джудисти показаха характер и представиха достойно клуба ни“, каза единият от треньорите им Георги Георгиев - Геша. Той допълни, че дори са надминали очакванията му, тъй като в отборите от различните възрастови групи е имало липсващи състезатели, което според регламента на състезанието се приема за незапълнена категория и служебна загуба.

    В края на седмицата за двама от състезателите на клуба - Христо Христов и Иван Ганчев предстои участие в в международен турнир в Германия. „Очакваме силно представяне от тях“, казаха от хасковския тим.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини