Кърджалийски неволи:спипаха продавачка на дрехи менте, двама дрогирани в ареста

Служители на Икономическа полиция открили фалшиви облекла в хода на специализирана операция за противодействие на разпространението на защитени търговски марки. В магазин за продажба на дрехи в Кърджали и в лек автомобил, ползван от 60-годишната наемателка на обекта, били открити 56 броя тениски, блузи и анцузи от 5 известни търговски марки, използвани без разрешението на притежателите на изключителното право. Стоките са иззети и са на съхранение в ОД на МВР-Кърджали. Работата продължава сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в дирекцията.

Двама 18-годишни са задържани в РУ-Кърджали, след като у тях са открити наркотици. Младежите били проверени на ул.“Първи май“ в града. Полицаите намерили суха листна маса, която при извършен тест реагирала на марихуана. Наркотичното вещество е иззето, а притежателите му задържани за срок до 24 часа. Образувани са бързи производства за незаконно притежаване на дрога и работата продължават разследващи полицаи.

63-годишен управлявал нерегистриран лек автомобил, установили полицаи при проверка на ул.“Генерал Чернозубов“ в Кърджали. При направена справка служителите на реда установили, че колата е с прекратена регистрация по чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Работата по случая продължава сектор „Охранителна полиция“ в управлението.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини