Три дни кардиолози от Смолянската болница преглеждат безплатно

Безплатни прегледи на хора с риск от инсулт организира Отделението по кардиология към МБАЛ "Д-р Братан Шукеров". Инициативата е във връзка с отбелязването на Международната седмица на предсърдното мъждене 23-29 ноември и се организира съвместно с Националната пациентска организация. Безплатните прегледи ще се проведат на 26, 27 и 28 ноември 2018 г. в МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" - гр. Смолян, бул. "България"№2, поликлиника, етаж 3, кабинет 1.

Акцията е насочена към хора, които са в риск за инсулт, както и пациенти, вече претърпели съдов инцидент. Кардиолозите от смолянската болница ще преглеждат след задължително записване на телефоните на регистратурата 0301/6 26 66, вътр. 210.

"Сърдечносъдовите заболявания са сред водещите причини за смъртност в България, но те много често нямат характерна клинична изява и остават неразпознати, неглижирани или нелекувани. Друг проблем се явява лошият контрол на вече диагностицирани сърдечносъдови заболявания, което води до рецидиви и възникване на предпоставки за инсулт", посочи началникът на Кардиологично отделение д-р Нина Шехова.

Акцията в Смолян е част от проект, който неправителствената организация стартира в началото на октомври т.г., и който е посветен на инсултите. Планират се различни дейности, с които се цели повишаване на профилактиката на заболяването, с което да се осигури предотвратяване на инсулта ,подобрение качеството на живот на пациентите и осигуряване на по-качествен и дългосрочен контрол на заболяването.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини