Станимира Петрова излиза на ринга на Световното по бокс в Индия, смогът в Ню Делхи мъчи боксьорките

В индийската столица започва Световното първенство по бокс за жени. Страната ни участва с общо 6 представителки. Вчера бе теглен жребият и българките узнаха своите съпернички.

Световната шампионка от Корея`2014 Станимира Петрова (кат. до 57 кг) почива в първия кръг, а във втория ще срещне американката Риос. Златната медалистка в категорията от последното първенство на планетата в Астана през 2016 г. Алесиа Месиано (Италия) е в другия поток и може да се срещне със Станимира чак на финала.

Стойка Петрова (54 кг) също почива в първия кръг, а във втория чака победителката от мача между Рахимова (Узбекистан) и Залиа Мунга от Конго. Стойка е световна вицешампионка от Астана, а с победилата я на финала тогава Дина Жоламан от Казахстан може да играе на 1/4-финалите.

Бронзовата от 2016 г. Деница Елисеева (60 кг) също почива на старта, а във втория среща Кодирова от Узбекистан, която също започва от тази фаза. В потока на българката е вицешампионката на Европа и на света Анастасия Белякова (Русия), с която би се срещнала на полуфинал. Еврошампионката от София`2018 Мира Потконен (Финландия) е в другия поток и евентуално би срещнала Елисеева на финала.

При най-леките (до 48 кг) Севда Асенова започва с австралийката Кармело Угарте.

Габриела Димитрова (51 кг) в първия кръг излиза срещу Чин от Китайско Тайпе, а при победа във втория я очаква ирландката Смит.

Мелис Йонузова излиза за първи мач срещу чехкинята Шморанзова.

Треньори на тима ни в Индия са Фикрет Ереджебов, Петър Лесов и Младен Сталев.

Силно замърсеният въздух в Ню Делхи затруднява обаче дишането и нормалния тренировъчен процес на участничките в първенството и в частност на българките. За това съобщи ТАСС, позовавайки се на Ройтерс. На 13 ноември нивото на съдържащите се във въздуха  в индийската столица вредни частици е превишавал 8 пъти нормата. Градските власти са ограничили движението на транспорта и са прекратили строителните работи навсякъде, но ситуацията не се е променила много. За защита на дробовете си боксьорките използват хирургически маски, кърпи, шалове и дори тениски. Някои се оплакват, че вече имат болки в очите, други от ужасен вкус в устата от стелещия се смог. Станимира е заявила, че семейството й се притеснява за нея: “Знаем, че това, което се случва може сериозно да засегне здравето ни", цитира я ТАСС.

Световното по бокс за жени ще продължи до 25 ноември.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини