С тържество за 40 години преподавателска кариера, Клуб на Учителите-ветерани в Смолян изненада колегата си Лиляна Райчева

    40 години преподавателска дейност чества днес дългогодишната учителка по руски Лиляна Райчева. Преподавателката е преминала през всички степени на учителската кариера, била е зам.-директор на училищата в селата Могилица, Търън, Смилян, както и в ОУ“Юрий Гагарин“ и СУ “Св.св. Кирил и Методий“ в Смолян, където преподава 12 години от четирите десетилетия преподавателска дейност. Тя е носител на множество награди, отличия и медали за постижения в просветното дело.

    Днес Лиляна Райчева е на 85 г, 40 години от тях е посветила на стотиците си учениците и училища, в които е преподавала и ръководила като зам.-директор.

    На честването, организирано от Клуба на учителите -ветерани в Смолян се събраха много колеги, приятели и ученици на Лиляна Райчева. В залата на тържеството пристигнаха ученици дори от първия й випуск 1971г., а от Германия долетя специално за юбилея ученичката й Ружа Чуртова, която също е преподавател. Под звуците на родопска гайда, поздравления и топли думи премина празникът , посветен на учителката Лиляна Райчева, не просто ветеран на учителската катедра, а човек оставил част от сърцето си в десетки човешки съдби, с които е имала професионална среща за тези 40 години.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини