Сидеров поиска оставката на Каракачанов.Пресата

Оставката на Валери Симеонов и отношенията в "малката коалиция" са сред водещите теми в неделните вестници.
 
"Председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров поиска оставката и на вицепремиера Красимир Каракачанов (ВМРО). Пред "Нова телевизия" той е заявил, че целта е не лична нападка, а да се започне на чисто и да се изяснят приоритетите на коалицията на "патриотите". По-рано Сидеров разкритикува ГЕРБ за непоследователността в ръководството на управляващата партия. След като преди дни премиерът Бойко Борисов е заявил, че с оставката на Валери Симеонов, може да се "счупи конструкцията". А днес вторият човек в ГЕРБ - Цветан Цветанов, е заявил, че правителството излиза по-работоспособно след подадената късно снощи оставка от вицепремиера Симеонов. Волен Сидеров припомни, че в края на миналата година започнал "да бие камбаната", че не били във властта за лифтове, за дискотеки и сергии"." - в. "Дневник".
Вестниците продължават да следят протестите.
 
"Протестът на майките на деца с увреждания ще продължи, докато не се изпълнят исканията за реформа, обявиха пред bTV Мая Стоицева и Валентина Ташкова - майки на деца с увреждания. Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка късно снощи, а часове по-късно премиерът Бойко Борисов я прие. Това се случи на четвъртата седмица от началото на протестите на майките на деца с увреждания, които излязоха на улицата след негово изказване. Вицепремиерът подчерта, че решението му е лично и морално, не е направено под натиск на премиера Борисов и е съгласувано с коалицията "Обединени патриоти". "Всички се радвахме на новината за оставката, но ми се иска да върнем фокуса, а той е реформи в системата за хората с увреждания", каза в предаването "Тази събота" по bTV Мая Стоицева. По думите й Валери Симеонов е хвърлил кал върху политическия елит с изказването си. "От първия ден на протеста казваме че този език е неприемлив за обществото имаше и други изказвания на хора от НФСБ", допълни и Валентина Ташкова. Според Мая Стоицева оставката на Валери Симеонов се е забавила. "Когато някой политик го обиди по този начин, ще протестираме в негова подкрепа", категорична беше тя... "Протестираме 26 дни за оставката на Валери Симеонов, но години наред протестираме за реформа, правителството се ангажира с конкретни неща и искаме те да бъдат изпълнени. Този протест няма да спре, това е кауза която продължава", отбеляза Мая Стоицева." - в. "24 часа".Вестниците съобщава също, че Комисията за противодействие на корупцията е внесла иск за конфискуване на имуществото на Евелин Банев-Брендо.
 
"Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е внесла на 13 ноември в съда иск за конфискуване на имущество на окончателно осъдения в България,Италия и Румъния и издирван с европейска заповед за арест Евелин Банев-Брендо, и членове на семейството му... Председателят на комисията "Антимафия" Пламен Георгиев заяви преди няколко месеца, че са започнали проверка на имуществото на Банев. Докато са чакали отговор за присъди на Брендо, от КПКОНПИ поискали запори на имущество на свързани с негови близки - бившата му съпруга и сестра ѝ Моника Добринова и Десислава Дишлиева, за общо над 28 млн. лв. През април тази година Върховният касационен съд осъди Брендо на шест години затвор за пране на пари от наркотрафик. Тогава обаче се разбра, че Банев е изчезнал..." - в. "Стандарт".
Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини