Трима задържани в София след протеста

Трима души задържа полицията в София след протеста. Причините - носели са пиротехника и не са притежавали лични документи.

Протестът в София тази вечер беше най-продължителният от изминалата седмица и блокира последователно основните кръстовища в центъра - пред Министерския съвет, на булевард „Дондуков” и улица „Раковски”, на паметника Левски, при Софийския университет, на Орлов мост, На булевардите „Гурко” и „Васил Левски”, както и пред парламента.

 

Протестиращите хвърляха димки и пиратки и скандираха „Оставка”. Блокираха автобуси на градския транспорт и леки коли и призоваваха пътниците да се присъединят.

Според информации на полицията протестът е нерегламентиран изцяло, протестиращите завършиха шествието си по булевард „Витоша”. На кръстовището с булевард „Патриарх Евтимий” личните карти на останалите до края на събитието бяха събрани за справка.

 

След 22 ч. пред камионетките на полицията имаше опашки от чакащи да си получат личните карти, които им бяха събрани за проверка.

Проверени бяха личните карти на над 50 души и съставени 7 акта.

Блокада на Прохода на републиката

Протест и блокада имаше на прохода на Републиката. Към протестиращите в Гурково се присъединиха хора от Казанлък и Стара Загора. Над 1000 души спряха движението, въпреки загражденията и засиленото полицейско присъствие.  Образуваха се колони от камиони и автомобили. Протестът беше против бедността и високите цени на горивата.

Около 300 протестиращи се събраха в Благоевград. Протестиращите минаха през офисите на политическите партии, за да покажат, че протестът не е политически.

Гражданско неподчинение имаше и във Велико Търново. Около 200 протестиращи  опитаха да блокират възлово кръгово кръстовище. кордон от полицаи се противопостави на намеренията им, но трафикът София - Варна за кратко бе затруднен. Протестът завърши с автошествие и въпреки провокациите нямаше арести.

Едночасова блокада на Аспаруховия мост и големи задръствания беляза 10-ия пореден протест във Варна с искане за оставка на правителството, смяна на системата и реформи във всички сфери. В демонстрацията се включиха близо 200 души.

Източник: bTV

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини