Търси се най-доброто вино от реколта `2018, обявяват победителите на централния площад

За поредна година в Асеновград ще се състои конкурс за най-добро домашно вино (реколта 2018 г. ). Предвиденият награден фонд е 1260 лева, като за големия победител при червените вина и за този с най-добро вино от населено място извън Асеновградска община са превидени и 50-литрови бурета. Със специалната награда „Никола Македонски“ ще бъде удостоен майстор-производителя на домашен мавруд.

В конкурса със собствени вина могат да участват производители на бели, розета и червени вина от реколта 2018 г. Те трябва да бъдат бистри и наляти в стъклени винени бутилки. Не се допускат изкуствено ароматизирани вина. От всяко вино, предложено за участие, производителят трябва да притежава поне 30 бутилки.

Кои са най-добрите вина ще определи дегустационна комисия от специалисти от Национален институт за изследване и контрол на вина и спиртни напитки, УХТ – Пловдив, Изпълнителна агенция по лозата и виното, „Винзавод“ – Асеновград и Община Асеновград.

Заявка за участие се приемат до 15 януари. Победителите ще бъдат обявени на тържествена церемония на централния площад „Акад. Николай Хайтов“ на 31 януари вечерта.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини