Пиян заспа зад волана на Tesla, автопилотът го повози

Полицията в Калифорния е арестувала шофьор, който заспал зад волана на своя електромобил Tesla, след като употребил солидно количество алкохол. Инцидентът, който по чудо се разминал без пострадали и щети се случил преди три дни, а пияндето се оказало 45-годишен член на управата на град Лос Алтос.

В 3:30 сутринта на 30 ноември, полицейски патрул дал знак на автомобил Tesla да спре. След като водачът не отразил палката на полицаите, те го подгонили с патрулката. Какво било учудването им, след като догонили електромобила и видели, че водачът му кротко си спи на волана.

Полицаите предприели мерки да спрат автономната Tesla, като задминали колата и започнали да намаляват постепенно, принуждавайки софтуера на електромобила също да намали скоростта до пълно спиране. Операцията се оказала успешна и не след дълго движещият се сам автомобил спрял.

Заспалият шофьор бил тестван за алкохол и незабавно арестуван, тъй като дрегера отчел неколкократно превишение на допустимите промили. Сега го чака съд, а най-любопитното в цялата ситуация е, че автономно движещата се Tesla не превишила нито веднъж скоростта и си спазвала всички знаци и ограничения.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини