Димитровград спечели проект за безплатен интернет на обществени места

Община Димитровград спечели Проект на Европейската Комисия за изграждане на безжична интернет мрежа. Проектът WiFi4EU е предназначен за граждани и посетители на ЕС, които ще имат безплатен достъп до безжичен интернет на обществени места, като паркове, площади, обществени сгради, библиотеки или здравни центрове на територията на Съюза. Wi-Fi точките за достъп ще бъдат инсталирани от общината и дружеството за инсталиране на WiFi, като се използва ваучер от ЕС. Общината ще бъде отговорна за финансирането на абонамента за интернет и поддръжката на оборудването, за да се предлага безплатен и висококачествен безжичен достъп до интернет за всички граждани и посетители за период от поне 3 години.

Община Димитровград като бенефициент ще трябва да използва общата визуална идентичност, която ще бъде предоставена от Комисията, и да публикува връзки към съответните онлайн инструменти.

Wi-Fi мрежата трябва да може да осигури на потребителите интернет връзка с високо качество. Общината трябва да избере най-добрата достъпна оферта за масова употреба в съответния район, като във всички случаи скоростта трябва да бъде поне 30Mbps. Скоростта на мрежата за пренос на данни трябва да бъде най-малко еквивалентна на скоростта на връзката, използвана от общината за вътрешни нужди. Комисията ще следи от разстояние какво е качеството на връзката във всички WiFi4EU точки за достъп.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини