Млад мъж наниза „Опел“ след „Опел“, причината алкохол

25-годишен водач причинил катастрофа в село Тихомир около 19,30 часа снощи вследствие на нарушена дистанция и употреба на алкохол. Мъжът управлявал „Опел“ и блъснал движещ се пред него „Опел“. Тестът на 25-годишния водач за алкохол отчел 1,13 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Съставен е акт по ЗДвП. По пътя между селата Чорбаджийско и Подкова „Фолксваген“, управляван от 49-годишен, навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал „Форд“. Тестовете за алкохол на шофьорите са с отрицателен резултат. На виновния за произшествието е съставен акт.

В РУ-Кърджали е започната проверка за управление на автомобил от 33-годишен, който не притежава шофьорска книжка. Полицаи установили нарушението при проверка в областния град, а след извършена справка станало ясно, че водачът вече е бил наказван по административен ред за същото деяние и в едногодишен срок го извършва повторно.

95 МПС са били проверени в специализирана операция за ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия на териториите на полицейските управления в Момчилград и Кирково вчера. Констатираните нарушения на ЗДвП са 21, за тях са съставени 6 акта и 15 фиша.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини