Прибраха контрабандни пистолети и боеприпаси на границата с Турция

17 газови пистолета, револвер и 1330 патрона за тях задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево през изминалите три месеца. Бойните снаряжения са разкрити при щателни митнически проверки на влизащи в страната превозни средства.

При един от случаите, само преди седмица, митническите служители откриват газов пистолет, револвер и 347 патрона, укрити в барбекю и плодове. Незаконната стока е в микробус с немска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът, турски гражданин, който пътувал сам заявил, че не внася лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране.

Само преди месец, при проверка на лек автомобил с чужда регистрация влизащ в страната от Турция, митническите служители са открили в багажа на шофьора газов пистолет, боен пълнител и 21 7.65-милиметрови бойни патрони.

Още 15 газови пистолета и 962 патрона за тях, укрити в личния багаж на пътници, са открити на МП Капитан Андреево през последните три месеца при щателни митнически проверки на влизащи в страната от Турция леки автомобили, уточняват от Агенция „Митници“.

Контрабандните пистолети, револверът и патроните са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците. По случаите са образувани административнонаказателни производства.

Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини