Два нови проекта спечели общината за над 2 млн.лв.

Изображение 1 от 3

    Два нови проекта на обща стойност над 2 млн. лева спечели община Димитровград.

    Това обяви днес кметът на общината Иво Димов, след заседание на Комитета за наблюдение на Програмата за трансгранично сътрудничество   Interreg - ИПП България - Турция 2014-2010.

    Съвместните проекти са между община Димитровград и община Узюнкьопрю, Турция. 

    Единият проект е по приоритетна ос 1 "Околно среда" по мярката за предотвратяване и смекчаване на последиците от природните и предизвиканите от човека бедствия. 1 165 915лв. са средствата по Проект "Съвместни инициативи за резистентност на наводненията в трансграничния регион", по който община Димитровград ще направи анализи за изготвяне на карта на опасностите от наводнения в трансграничния регион, ще създаде и обучи група от доброволци, ще закупи нова високоспециализирана машина за почистване леглата на реки, канали, дерета, канавки и други пътни съоръжения.

    Вторият проект, който община Димитровград ще реализира, е на стойност 966 101лв. и обхваща градската среда. Ще се ремотира простраството зад блока 1 и 3 на бул. България, за кето сме писали, че е седянка на нелегални таксита.

    Проект "Съвместни дейности за възстановяване на привлекателността на трансграничната зона - ATTRACTIVEness" е разработен по приоритетна ос "Устойчив туризъм". По него общината ще извърши преустройство и изграждане на пространства в централната градска част в зоната зад бл.1 на бул.България.

    Предвижда се запазване, подобряване и увеличаване на зелената система в централната част на града, осигуряване на достъпна среда за хората в неравностойно положение и социализирането им, икономия на енергия от подмяната на старите осветителни тела и въвеждането на енергоспестяващо улично осветление.

    Проектът предлага паважна алейна мрежа, изграждане на обособена открита детска площадка, площадка за стрийт фитнес, дървена беседка и пейки, видеонаблюдение, и нова декоративна растителност, която да дообогати съществуващата зеленина.

    Ще бъде създадено и безплатно мобилно приложение с разработено софтуерно приложение за смартфони. Софтуерът ще включва информация за забележителностите в региона, туристическите атракции, маршрути, паметници и полезна туристическа информация.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Йо
      йокин
      0 0
      18:30, 18 дек 2018
      Брао,на управляващите,а ако СПРАТ,незаконните таксита,цена няма да имат.
    Последни новини