Пари падат от небето в беден квартал на Хонконг (видео)

Банкноти се изсипаха от небето в един от най-бедните квартали на Хонконг. Случката предизвика стълпотворение и безредици.

Полицаи са блокирали улиците, униформените са казали на хората да не ги вземат.

Мъж с черна качулка произнесъл кратка реч:: "Днес 15 декември е големият ден на FCC в обявяването на състезанието за търговия. Надявам се всички тук да обърнат внимание на това важно събитие". След това камерата показва как банкнотите падат от покрива на една от сградите. Това се предавало директно на неговата страница във Facebook. Той явно искал да се направи на Робин Худ

 "Младият господар на коините", както е известен 24-годишният младеж, обяснява, че иска да помогне на бедните, като ограбва богатите.

Мъжът е задържан по обвинение, че е предизвикал безредици на обществено място, докато напускал квартала със своето Ламборгини .

"Питам се дали някой от вас вярва, че парите могат да падат от небето?", запитал той, преди да обърне камерата към покрива на съседна сграда, откъдето като конфети се разхвърчали банкноти по 100 хонконгски долара (12,80 щатски долара).

Смята се, че извършителят е собственик на Epoch Cryptocurrency, страница на Facebook, която популяризира криптограмата. Той призна на страницата на Facebook, че стои зад акцията. Във видеоклип той също така пита аудиторията накъде отива Хонконг

На 15 декември преди година FCC (Федералната комисия по комуникациите на САЩ)  гласува за прекратяването на правилата, известни като неутралност на мрежата, което бе определено като "края на свободния изтернет" в САЩ..

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини