Борисов увери в телефонен разговор Майк Помпео, че България стриктно изпълнява ангажиментите си към НАТО

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Майк Помпео по искане на американския държавник. Темите, които двамата обсъдиха, бяха сътрудничество в областта на сигурността и отбраната, както и изминалите успешни военни учения. Дискутирани бяха още енергийната сигурност, диверсификацията и европейския газоразпределителен център „Балкан“. Акцент бе поставен също върху инвестициите и двустранните отношения.

В разговора Бойко Борисов и Майк Помпео препотвърдиха високата и резултатна визита на заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан, който бе на двудневно посещение у нас миналата седмица. Българският министър-председател посочи пред американския държавен секретар, че по голяма част от обсъдените с Джон Съливан теми вече има решения.

Премиерът Бойко Борисов и държавният секретар на САЩ Майк Помпео подчертаха ангажимента си геостратегическото партньорство между България и САЩ да се засили и да се развива с още по-бързи темпове. Министър-председателят Борисов отново увери, че България стриктно изпълнява ангажиментите си към НАТО и препотвърди повишаването на разходите за отбрана на 2% от БВП до 2024 г., както и за отделяне на повече инвестиции във въоръжение и оборудване.


Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Хи
    хитлер
    6 0
    17:35, 18 дек 2018
    Бойко пак прави свирки на краварите.Няма да имаме газ от Турция ще удвоим парите които даваме на НАТО .Гербажиите ни продадоха за стотинки на САЩ.За разтрел са всички дупедавци.
  • 2
    Ки
    КИРЧЕВ - ТАНКИСТ
    3 0
    17:50, 18 дек 2018
    Е в това ни ебелята че ръководството на държавата в едната ръка държи ИБРИКЯ а в другата ПХАВЛИЯТА тоест правителство от ИБРИКЧИИ
  • 3
    Jd
    JD
    0 0
    00:22, 19 дек 2018
    Илитератът-еднокнижник от снимката гледа умно.
Последни новини