Токът поскъпна. Ще скочат ли цените на стоките от първа необходимост?

В България е най-скъпият промишлен ток в цяла Европа

„Когато електрическата енергия поскъпва, е ясно, че и крайният продукт ще поскъпне. Неизбежно е. Въпросът е обаче дали е неизбежно поскъпването на самата суровина. Трябва да разберем дали ситуацията на пазара е нормална". Така президентът на КНСБ Пламен Димитров коментира темата с цената на електричеството в ефира на „Здравей, България”. Той допълни, че в България имаме най-скъпият промишлен ток в цяла Европа. Според него пазарът се манипулира от производители и търговци.

„На ниво производител има няколко проблема, които все още не са решени. Първият основен проблем са квотите, които скочиха петорно. Вторият момент е добавката задължение към обществото. Въпросът е дали регулаторът може да я регулира на по-кратък период, а не на годишна база”, заяви председателят на АИКБ Васил Велев.

Той допълни, че в момента плащаме 72 лв. за киловатчас за бита. И допусна, че до лятото тарифите за електроенергия със сигурност ще скочат.

Източник: http://nova.bg

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    10 0
    14:40, 9 яну 2019
    Този поръчков човечец отново не в час. Какви 72 лв. за киловатчас за бита. Този не може да направи разлика между киловат час и мегават. Електроенергията за бита на ЕВН към настоящия момент с всички включени такси и ДДС е както следва: дневна ел.енергия-0,215960лв. за 1 киловат/час или за 1мегават/час-215,96 лв.; нощна - 0,122710 лв. за 1 киловат/час или 122,71 лв. за 1 мегават/час. Всеки може да направи справка във фактурите,които получава.
  • 2
    Кн
    кнсб е параван за игри
    6 0
    16:38, 9 яну 2019
    Заплатата на тоя ********* от кнсб пламен димитров е 14800 лева ,отделно
    предавания по радио и телевизиии, рушвети и тем подобни екстри.

Още новини

Последни новини