Обявена за скандална снимка на Ачо Йорданов, атакувал Каракачанов пред КЗД, се завъртя в нета

Ачо Йорданов от Симеоновград, известен като Ачо Циганина, е председател на хасковското сдружение “Единство”, което подаде жалба срещу вицепремира Красимир Каракачанов в Комисията за защита от дискриминация. Жалбата е заради изказването на Каракачанов за двамата младежи от ромски произход, които пребиха военен в село Войводиново. „Парадоксалното е, че циганите в България станаха изключително нагли вече. Преди няколко дни набиха полицай, преди два дни бият военен. Това не може да продължава повече и търпимостта на българското общество се изчерпа”, са думите на вицепремиера, заради които „Единство“ го праща на КЗД.

Ачо Йорданов преди години влизаше в новинарските хроники с нестандартни прояви, пише Haskovo.NET. От сайта припомнят, че през 2008 г. от ВиК му спрели водата заради борч от 5000 лева, а той бомбардирал институциите, че това било на етническа основа. Година по-рано пък влязъл в новините с жалба от друг ром, който се оплакал, че е бил шамаросан от него не къде да е, а в полицейския участък в Симеоновград. Медията се връща още по-назад и припомня, че на последните местни избори през 2015 г. Йорданов е бил кандидат за кмет на Сименовград.

В мрежата днес се разпространява снимка на Ачо Йорданов, за която се твърди, че е направена в кабинета му. Оказа се обаче, че фотографията всъщност е от посещение на Йорданов в Турция и е направена в кабинета на валията на Одрин.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини