Ето кой поръчал да разорат дюните, за да не му пречат на гледката към морето

45-годишният бизнесмен Иван Нончев от Бургас е мъжът, който е поръчал да се разкопаят дюните в комплекс „Смокиня“, съобщи сайтът Флагман.

Мъжът живее в ж.к.„Лазур“ в Бургас, притежава фирма „Тарс Нончев ПРО“, продаваща авточасти за товарни автомобили. Той е собственикът на внушителната каравана, която била паркирана в началото на лятото пред разораните дюни. Според къмпингари, Нончев многократно се оплаквал, че дюните му скривали морската панорама, посочва бургаската медия.

Според твърденията на двамата арестувани багеристи Манол Пазвантов и Васил Георгиев, Нончев им платил 1 000 лева и дал точни указания какво да направят, имало дори поставени колчета. Те изравнили пясъчните формирования, смятайки, че щом ги викат, всичко е законно.

Самият Иван Нончев обаче твърди, че изобщо не ги познава. Виждал ги за пръв път и никога през живота си не е говорил с тях. Разследването продължава.

И тримата са задържани за 24 часа, предстои да им се повдигнат обвинения, по които ги грози до 3 години затвор и глоба от 10 до 100 хил. лева.

45-годишният бизнесмен Иван Нончев от Бургас, който поръчал да се разкопаят дюните в комплекс "Смокиня", си купил апетитния парцел за 5000 лв., показва разследване на сайта "Биволъ".

Теренът, до който бяха разположени дюните, вече изорани, е с площ 683 кв. м. Той е продаден миналата година от друго физическо лице на бизнесмена Нончев за 5000 лева.

Иван Нончев е собственикът на внушителната каравана, която е била паркирана в началото на лятото пред разораните дюни. Според къмпингари, Нончев многократно се оплаквал, че дюните му скривали морската панорама.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    Ханко Брат
    9 0
    19:28, 14 яну 2019
    Да му скрият 100 хил. лева (максималната глоба) и да духа пясъка до образуването на нови дюни.
Последни новини