Чии ще са най-вкусните станимашки сармички тази година?

В конкурса "Най-вкусните станимашки сармички", организиран от Община Асеновград за седми път, може участва всеки, който има отношение към традиционната станимашка кухня.

Сармичките ще бъдат оценявани по вкус, най-малка големина, аранжировка и естетика на тяхното поднасяне, както и най-интересно разказана рецепта. По регламент прочутият местен деликатес трябва да е приготвен от половин килограм кайма.

Участниците ще се състезават в 2 категории - лозови и зелеви сармички. Награди за първите три места при зелеви сарми ще са съответно 50, 40 и 30 лева. Ще има и две поощрителни награди по 20 лв. Наградата за лозови сарми е само една и е в размер на 40 лв. На всички участници обаче ще се заплатят вложените продукти.

Записването за конкурса става на телефон 6 21 61.

Сармичките трябва да бъдат представени за дегустация от 15:30 ч. до 16:30 ч. на 30 януари, сряда, в ресторант „Tasty”. Дегустацията ще се проведе от 16:30 ч.

Награждаването на победителите ще бъде на следващия ден, 31 януари, от 14:00 ч. на площад „Акад. Николай Хайтов” като съпътстваща програма на конкурса за най-добро домашно вино реколта 2018.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини